Selectați pagina

În ce condiții elevii ar putea reveni la școală și ce măsuri de protecție au fost elaborate

În ce condiții elevii ar putea reveni la școală și ce măsuri de protecție au fost elaborate

Epidemia de coronavirus ar putea schimba modul în care elevii vor învăța. Ministerul Educației a elaborat un ghid cu posibilele recomandări pentru instituțiile de învățământ din țară. Cuvintele cheie fiind distanța socială la orice pas. De asemenea, elevii ar putea fi duși și aduși la școală cu transport organizat, notează ea.md

În cadrul unei ședințe cu mai mulți reprezentanții ai instituțiilor s-au discutat aspecte ce țin de: asigurarea distanței fizice în sălile de clasă; efectuarea transportului în comun al elevilor la și de la instituția de învățământ; prevenirea aglomerării spațiilor; curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor cu produse biocide; protecția sănătății elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar aflate în grupele de vârstă cu risc și/sau având acțiuni cronice și/sau dizabilități; crearea în interiorul instituțiilor de învățământ (curte, săli de clasă, coridoare, cantine), circuite clare, prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite” de intrare, deplasare în interiorul școlii și de părăsire a acesteia etc.

În ceea ce ține de măsurile de igienă, copii ar putea fi instruiți cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19.

Reglementările speciale privind organizarea anului de studii 2020-2021 în condițiile epidemiologice de COVID-19 au fost discutate, marți, 4 august, cu reprezentanții Ministerului Educație, Ministerului Sănătății, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale de Sănătate Publică, Primăriei Chișinău, Direcției generale educație și managerii instituțiilor de învățământ general.

Amintim că procesul de învățământ în Republica Moldova a fost sistat începând cu 11 martie. La scurt timp, s-a decis continuarea studiilor la distanță.

Precizăm că Ministerul Educației a propus, anterior, șapte modele pentru reluarea învățământului școlar din luna septembrie. În urma discuțiilor la nivel local, între directorii instituțiilor de învățământ, profesori, părinți și elevi, fiecare instituției își va alege și adapta propriu model de activitate.

Pe final de iulie, în studioul AGORA, premierul Ion Chicu se arătă rezervat în convingerea că elevii vor putea reveni începând cu 1 septembrie la regimul obișnuit de studii, așa cum era în luna martie, înainte ca elevii să treacă la învățământul la distanță.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.