Selectați pagina

În capitală s-a desfășurat Marșul Familiei

În capitală s-a desfășurat Marșul Familiei

marsul familieDin cele mai vechi timpuri, popoarele creștine au moștenit și cultivat un respect deosebit față de familie, numită Biserica de acasă sau mica Biserică, având credința că aceasta este instituită și binecuvântată de Dumnezeu. Acest respect față de familie s-a concretizat în grija pentru o viață în armonie şi fidelitate, ajutorarea reciprocă a soților, nașterea de copii şi creșterea lor cu responsabilitate. Toate aceste valori au rămas peste veacuri trăsături fundamentale ale societății Creștine. De aceea, Biserica binecuvintează numai familia tradiţională.

În aceste vremuri tulburi pentru Ortodoxie cînd instituția familiei creștine este atacată la bazele ei, Biserica Ortodoxă din Moldova s-a mobilizat, cu binecuvîntarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR, pentru a participa la un Marș pentru susținerea Familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși – ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor.

Sîmbătă, 23 mai 2015, Marșul Familiei a început la ora 1000 din fața mănăstirii Ciuflea cu mulțime de creștini și preoți din toată țara în frunte cu arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova. Din partea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni au participat comitetele părintești, numeroși creștini și preoți în frunte cu Chiriarhul locului Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni.

Marșul Familiei a continuat pînă în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, unde s-a săvîrșit un Te Deum de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale și pentru dragostea Lui față de binecredinciosul Său popor!

La final  Înaltpreasfinţia Sa în cuvîntarea Sa a îndemnat mulţimile de preoţi şi credincioşi să nu se ruşineze de a mărturisi credinţa ortodoxă, după care toţi cei prezenţi împreună cu Ierarhii din Republica Moldova s-au deplasat la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt unde au depus buchete de flori.

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *