Selectați pagina

În Bulgaria, ţara care nu închide bisericile, POLITICIENII au salariile SUSPENDATE

În Bulgaria, ţara care nu închide bisericile, POLITICIENII au salariile SUSPENDATE

Oamenii politici din Bulgaria au salariile suspendate de la 1 aprilie. Parlamentarii, membrii guvernului și ai birourilor politice, precum și șefii agențiilor de stat, vor primi banii doar la finalul stării de urgență legată de pandemia de coronavirus, relatează Active News.

Decizia a fost votată luni noapte în parlament, după 11 ore de dezbateri. Inițiativa a fost lansată de GERB, partidul de guvernământ al premierului Boiko Borisov. Decizia a fost aprobată cu 170 de voturi, din cele 240 de locuri din legislativ, potrivit BTA.

Salariile oficialilor se vor duce într-un fond al Ministerului Sănătății ce va fi folosit pentru prevenția Covid-19 și tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.Starea de urgență din Bulgaria va fi în vigoare până la 13 mai, după ce termenul inițial a fost prelungit cu o lună.

Până în prezent în Bulgaria au decedat 23 de persoane din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. Vârsta medie a celor decedați este 65 de ani. În spitalele bulgare sunt internați 213 pacienți cu COVID-19, dintre care 21 se află la terapie intensivă.

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat recent că nu va închide bisericile.

Sursa: http://www.bta.bg/en/c/DF/id/2185083

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *