Selectați pagina

În atenția proprietarilor de automobile

În atenția proprietarilor de automobile

De la 1 decembrie ÎS „CRIS „Registru” va elibera posesorilor de vehicule certificate de înmatriculare de tip nou. Decizia respectivă a fost adoptată de Guvern.

Proiectul privind aplicarea certificatelor de înmatriculare a vehiculelor de tip nou a fost elaborat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei.

Noul certificat de înmatriculare a vehiculului, care va fi eliberat de ÎS „CRIS „Registru”, reprezintă o cartelă de plastic cu dimensiunea 54 mm x 85,6 mm, în format ID-I şi permite titularului acestuia exploatarea vehiculului, inclusiv şi peste hotare.

Pentru automobilele ce aparţin persoanelor fizice, care din considerente religioase, au refuzat numărul de identificare de stat (IDNP) se eliberează certificatul de înmatriculare provizoriu cu dimensiunea 80mm -105mm. Documentul provizoriu va fi eliberat pe suport de hârtie cu semne de protecţie, confirmînd astfel înmatricularea maşinii. Actul va permite titularului folosirea acesteia doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru mijloacele de transport, ce vor fi exportate din Republica Moldova, pe lîngă certificatele de înmatriculare, vor fi eliberate certificatele de înmatriculare provizorii şi plăci de înmatriculare „tranzit”.

Documentul va întra în vigoare de la 1 decembrie.

Eliberarea certificatelor de înmatriculare de tip nou şi preschimbarea celor de tip vechi se va efectua numai la solicitare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.