Selectați pagina

În aeroportul din Dubai va apărea un tunel biometric

În aeroportul din Dubai va apărea un tunel biometric

Compania Dubai Airports are de gînd să instaleze pe aeroportul internaţional din Dubai, un tunel biometric “inteligent”. Datorită acestei noi tehnologii, se va reduce timpul de veriticare a documentelor la 15 secunde.

După cum relatează dezvoltatorii acestui proiect, călătorii nu vor mai trebui să prezinte paşapoartele pentru verificare. Va fi suficient să te reţii pentru cîteva secunde la intrarea în tunel, pentru a vi se scana retina ochiului. Apoi va trebui să treceţi prin tunel într-un ritm confortabil, iar între timp senzorii vă vor recunoaşte faţa. Despre finalizarea cu succes a verificării, va va “informa” pardoseaua: dacă identitatea a fost confirmată atunci culoarea pardoselei se va schimba din roşu în verde.

Data exactă a apariţiei unor astfel de tuneluri în aeroport, pînă ce nu a fost anunţată. Între timp se intenţionează să se lanseze şi un alt servici: transportarea pasagerilor către aeroport cu autoturisme Tesla. Astfel în timpul călătoriei veţi avea posibilitatea să vă cîntăriţi bagajele şi să obţineţi un permis de îmbarcare. La sosirea în aeroport, bagajele în mod automat se vor încărcă pentru a fi transportate, astfel că nu va fi nevoie pentru călători de eforturi suplimentare penru a le trnsporta în sala de plecare.

https://34travel.me

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *