Niciun caz de gripă sezonieră nu a fost înregistrat în acest an, spre final de sezon gripal, în Republica Moldova. În aceeaşi perioadă a anului trecut, erau înregistrate 285 de cazuri. Contactată de IPN, medicul epidemiolog Alina Druc, de la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP), a explicat situaţia prin implementarea măsurilor de prevenire a infecţiei COVID-19, transmite IPN.

unde a disparut gripa sezoniera

În acest an nu a fost înregistrat niciun caz de gripă sezonieră în Republica Moldova

„COVID-19 este o infecţie respiratorie, respectiv, ea se transmite ca şi gripa şi măsurile de prevenire şi profilaxie sunt aceleaşi ca şi la gripă”, a declarant Alina Druc. Ea spune că şi datele la nivel global, inclusiv în Europa, arată o rată de pozitivitate mai mică la gripă cu 99%. Moldova nu este o excepţie.

Medicul epidemiolog a remarcat că, săptămânal, au fost colectate probe pentru investigarea la gripă, dar şi la SARS-Cov-2. Dacă în acest sezon, până în săptămâna a 15-a, au fost analizate mai bine de 600 de probe la gripă, în sezonul precedent, în aceeaşi perioadă, au fost colectate mai bine de 900 de probe, dintre care 285 au fost pozitive la virusurile gripale.