Selectați pagina

Important pentru toți. Cum vor fi modificate pașapoartele în scurt timp

Important pentru toți. Cum vor fi modificate pașapoartele în scurt timp

Agenția Servicii Publice va începe să elibereze pașapoarte biometrice de tip nou, care vor avea un design nou și un grad sporit de securitate

Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova va avea un design nou și un grad sporit de securitate. Noile acte de identitate vor fi eliberate de Agenția Servicii Publice începând cu luna februarie, scrie sputnik.md

Directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Răileanu, a declarat că pașapoartele de tip nou vor fi perfectate din luna februarie a anului 2018, atunci când stocul pașapoartelor de tip vechi se va termina.

Noul tip de pașaport va conține amprentele digitale ale titularului, datele biometrice, iar pe fiecare pagină va avea imprimate monumentele, locurile turistice și simbolurile care caracterizează Republica Moldova.

Din acest an, urmează să fie perfectate acte de identitate moldovenești de tip nou. Potrivit unei noi legi, din buletinul de identitate, pașaport, pașaportul diplomatic și pașaportul de serviciu va fi exclusă mențiunea cu privire la grupa sanguină.

O altă schimbare se referă la semnătura titularului. Din buletinele de identitate și pașapoartele moldovenești va fi exclus și cuvântul ”naționalitate”.

Termenul de valabilitate al pașaportului cetățeanului Republicii Moldova a fost extins de la 7 la 10 ani.

Modificările în actele de identitate se mai referă la redarea completă a noțiunii numărului de identificare de stat al persoanei fizice, la buletinul de identitate provizoriu, autoritatea care eliberează actele de identitate, obligativitatea eliberării buletinelor de identitate.

Noile modele ale actelor de identitate moldovenești nu va influența costul acestora. Prețul buletinului de identitate și a pașapoartelor noi va rămâne același ca și până acum.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. NEWS ALERT

    VICTORIE MARE PENTRU NEAMUL NOSTRU!! TRAIAN BASESCU A RAMAS FARA PASAPORT MOLDOVENESC ASTAZI!!

    Răspuns
    • veaceslav

      este chip nu se poate mintui cineva daca nare basescu pasaport dea nostru, in orice caz asta vara la drumul crucii spre lavra poceaevului, am auzit de la mai unii crestini asa prorocii spuse cindva de diferiti stareti din rusia “cind moldova va fi aproapae sa se uneasca cu rominia, sau posibil sa se uneasca pentru o zi, aicea in molodva va incepe un razboi ca vor fi riuri de singe”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *