Selectați pagina

Important. Mitropolia Moldovei în vizită la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Important. Mitropolia Moldovei în vizită la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

sedintaIeri, 12 februarie, în cadrul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a avut loc o întîlnire a reprezentanților Comisiei Sinodale pe probleme morale și sociale cu vice-ministru dna Iacob, reprezentanții secției juridice a Ministerului precum și colaboratorii Întreprinderii de Stat Registru.

Întilnirea a avut loc la cererea reprezentanților Mitropoliei Moldovei ca rezultat al unui demers înaintat către Minister pe 1 februarie 2012. Tema discuției a fost anularea pașapoartelor de top sovietic în termen de pînă la 1 septembrie 2012. Reprezentanții Comisiei sinodale insistent au cerut să fie menținută valabilitatea pașapoartelor de tip vechi, modelul anului 1974, pentru persoanele care din motive religioase nu dețin buletine de identitate cu cod de identificare.

În acest sens au fost propuse soluții legislative de rezolvare a problemei. În rezultatul discuției s-a constatat faptul că de iure este posibilă implimentarea în practică a popunerilor reprezentanților Mitropoliei Moldovei, însă, după părerea Ministerului Tehnologiei Informației este necesară o precizare în acest sens a autorilor proiectului inițiativei legislative –  deputaților Valeriu Munteanu și Ion Hadîrcă.

Ținem să informăm cititorii site-ului că v-om continua să luptăm pentru menținerea valabilității acestor pașapoarte, iar despre rezultatele obținute vă vom informa suplimentar.

Demersul Comisiei Sinodale se anexează.

1

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.