Selectați pagina

Implementarea sistemului de taxare electronică – pe ultima sută de metri

Implementarea sistemului de taxare electronică – pe ultima sută de metri
sistem-de-taxare-electronicaProiectul „Implementarea sistemului de taxare electronică în municipiul Chişinău” se află în fază finală. Potrivit Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Consiliului Municipal Chişinău (CMC), în prezent este elaborat caietul de sarcini şi sunt pregătite actele pentru organizarea unei licitaţii internaţionale.

Compania care va fi selectată, urmează să dezvolte acest sistem în rețeaua transportului public din municipiul Chișinău. Sistemul de taxare electronică va fi introdus pe toate liniile de troleibuz și autobuz.

Principiile taxării electronice prevăd deținerea de către pasageri a cardurilor inteligente, care vor putea fi reîncărcate prin intermediul diverselor dispozitive, terminalelor electronice sau locuri special amenajate pentru aceasta.

Sistemul de taxare electronică va fi simplu, comod și accesibil pentru toate categoriile de pasageri, se menționează într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Proiectul „Implementarea sistemului de taxare electronică în municipiul Chișinău” este susținut de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Sursa: trm.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *