În emisiunea de la un post de televiziune local, primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, a povestit în special despre măsurile pe care instituţia pe care o conduce le-a luat pentru prevenirea infecţiei cu COVID-19.

Edilului i s-a cerut părea şi despre ce crede în legătură cu închiderea bisericilor pentru public în această perioadă de pandemie, măsură luată prin Ordonanţa Militară Nr. 3, acesta precizând că este neplăcută, dar necesară.

“Fiecare cetăţean poate să intre în biserică, să se închine, să se roage, să aprindă o lumânare, dar nu înseamnă că mai putem participa în număr foarte mare la slujbele religioase…

Sunt multe discuţii, despre botez, împărtăşanie, pupatul icoanelor, sunt câteva elemente interpretabile. Dacă o luăm stricto-sensu ca fiind un act de atingere a unui obiect, da, se poate interpreta.

Dar trebuie să ne gândim că acolo este puterea divină. Totul este cum abordăm. Dacă mergem de făţărnicie, atunci există varianta să ne şi îmbolnăvim, dar dacă mergem cu credinţa puternică în suflet că acolo nu este o linguriţă ci trupul şi sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos atunci sunt convins că nu vom avea probleme”, a spus edilul Focșaniului, Cristi Misăilă.

Acesta a precizat că sunt şi alte boli transmisibile, precum Hepatita B şi C și că nu a auzit niciodată că cineva să se fi îmbolnăvit la împărtășanie.

„Dacă mergem cu credinţă în suflet că acolo este o taină, uneori mărturisită, alteori nemărturisită sunt convins că cei care au credinţă în Dumnezeu nu vor păţi nimic dacă merg la biserică şi iau Sfânta Împărtăşanie, mai ales în această perioadă a Postului Mare”, a mai spus Cristi Misăilă.

Adaptat după adevărul.ro