Selectați pagina

Impactul desenelor animate asupra copiilor. Contagiune morală străină sau totul e în regulă?

Impactul desenelor animate asupra copiilor. Contagiune morală străină sau totul e în regulă?

Victimele desenelor animate Pokemon în Japonia

Victor Cibrikin, colaborator științific de la Institutul de Fizică chimică pe lângă Academia de Științe din Rusia, consideră că asupra japonezilor a fost realizat un experiment monstruos – testarea armei noi de distrugere în masă. Acțiunea armei este bazată pe oscilații electromagnetice naturale cu frecvențe de 7,5; 14 și 32 de hertzi, cunoscute în geofizică sub numele de „rezonanța Schumann” . În cadrul evoluției organismele superioare au potrivit activitatea bioelectrică a creierului  cu  aceste frecvențe. Încălcarea „setării” la rezonanța Schumann duce la desincronizarea bioritmul organismului uman și provoacă tulburări psihice.

Anul trecut Duma de Stat din Rusia s-a interesat de desene animate demonstrate  la televiziune și în cinematografe. O atenție deosebită a fost acordată desenelor animate străine. Deputații din Fracțiunea PLDR susțin că acestea influențează în mod negativ asupra tinerii generației și au solicitat interzicerea sau demonstrarea lor la ore mai târzii. Agenția de Stat Gosnarkokontrol și Ministerul Culturii au fost de acord. Însă toate au rămas la locurile lor, deoarece instanța de judecată din Moscova a refuzat să interzică afișarea seriilor animate, negăsind nici un motiv pentru limitare.

Toate sunt în mâinile părinților

Ce spune în această situație un psiholog? Irina Rusakov, psihoterapeut, consideră că TV nu poartă o vină directă. La urma urmei, TV este doar un instrument pentru influența umană. Problema apare atunci când copilul se uită la TV o jumătate de  zi, iar cealaltă jumătate petrece la jocuri de calculator. Este clar că vizionarea tuturor programelor, emisiunilor, filmelor e dăunătoare chiar și pentru adulți. Prin urmare, sarcina părinților este de a vizualiza programe pentru copii și a alege ceea ce va util copilului.

Și desenele animate nu sunt cel mai rău lucru care poate fi văzut pe ecranele de televiziune. Pericolul cel mai grav reprezintă seriale, știri și filme de acțiune. În general, cel mai mare număr de probleme psihologice și complexe la copii apar ca urmare a lipsei de atenție din partea părinților. Este foarte util de a privi desene animate împreună cu întreaga familie și a le discuta. În orice caz, nu este permis să criticați punctul de vedere al copilului, deși a face acest lucru este cel mai simplu.
Dar există și alte puncte de vedere. De exemplu, Alexander Bogatîrev din Fundația „Unitatea Națională” crede în mod serios că copiii cresc cruzi și josnici din cauza dominației pe ecrane a producției importate și, în primul rând, a desenelor animate.

” Chiar și o vizionare incompletă a desenelor animate americane rănește foarte mult oamenii cu o cultură umană normală. Atrage imediat atenție cruzimea sălbatică a personajelor din desene animate unul față de celălalt, afișată ca un comportament  eroic, precum și comportamentul antisocial al personajelor din desene animate”, – scrie autorul. Anume cu ele asociază Bogatîrev crimele frecvente împotriva animalelor comise de copiii americani. Dlui susține că „desenele animate americane” conțin în mod deschis idei mizantropice. Prin urmare, putem vorbi despre problema modernă de zombare a copiilor prin desene animate. Dlui consideră că desene animate sunt nimic altceva decât un experiment conștient privind utilizarea psihotehnicilor asupra  subconștiinței spectatorilor în scopul de a obține profituri suplimentare de către companiile respective.

Psihoterapeutul Alexei Omelianciuk crede că creierul uman, mai ales daca este creierul unui copil, nu face diferența între evenimentele reale și cele petrecute pe ecranul televizorului. Tot ce un copil vede în film, el asociază cu viața reală și începe să aplice la oameni reali. El face acest lucru fără a efectua o analiză critică a informațiilor primite. Personajele virtuale au mai multă autoritate decât un educator de grădiniță sau un profesor de școală. Uneori copilul are încredere în aceste personaje chiar mai mult decât în părinți! În cazul în care copilul dvs. se va întâlni cu o persoană reală, care se încadrează în definiția de un om rău și inamic, reacția lui poate fi foarte imprevizibilă: de la un schimb de vorbe tari până la o luptă aprigă cu pietre, bețe, etc., – susține psihologul.

N.E.Markova, candidat în științe sociologice, care în ultimii ani a studiat impactul diverselor mass-media asupra copiilor și adolescenților consideră că arta occidentală modernă diformează psihicul copilului. în primul rând, prin jocuri de calculator și desene animate. Acționând activ asupra imaginației copilului, acestea insuflă noi atitudini și noi modele de comportament, creând treptat un om idiot care tot timpul liber stă în fața televizorului  cu gura deschisă și înghite orice informații.

Probabil, anume prin efectul hipnotic al ecranului poate fi explicată situația când copilul nu se poate rupe de la televizor și atunci când părinții încearcă să oprească
televizorul țipă isteric și sare la bătaie. Acest lucru este asemănător cu dependența de droguri. Desenele animate străine provoacă o mare varietate de abateri de la normele culturale tradiționale. În primul rând, copilul devine imun la pericol. Această situație face parte din ideologia civilizației occidentale, ceea ce acum se numește proiect globalist. Globaliștii cred că resursele planetei sunt limitate, sunt prea mulți oameni, astfel încât populația trebuie să fie redusă cât mai mult posibil, fără a recurge la o violență deschisă. Tehnologia de spălare a creierului inventată cu mult timp în urmă a devenit acum perfectă ca niciodată. De exemplu, un grup de tineri zombați vor comite infracțiuni și membrii grupului vor fi puse în închisoare. Ca rezultat, oamenii manipulați vor fi scutiți de participare la revoltă, condusă de  personalități curajoase, energice, pasionate. O altă parte a populației ar putea trăi  în pace cu familia și crește copiii, dar deoarece este necesar de a limita procrearea, tinerii sunt educați în spiritul ostilității față de copii, iar homosexualitatea și lesbianismul sunt ridicați la normă. Acum instinctul sexual poate fi satisfăcut și fără o sarcină nedorită. Al treilea grup de oameni deschisă și saliva picurată – aceștia sunt cel mai ușor de manipulat.

N.M. : Desigur, este necesar să solicităm statului să introducă o cenzură a filmelor și producției de televiziune pentru copii, altfel vom avea o întreaga generație de monștri morali și fizici. În opinia mea, deja avem. Dar nu ar fi corect să facem din  stat unicul răspunzător. Părinții înșiși trebuie să înțeleagă că copii nu ar trebui să se uite la aceste desene animate și filme de acțiune. Categoric!

Iată comentariul omului, care nu a fost de acord cu acest articol: Americanii sunt tari. Eu nu le sprijin, dar ei au fost capabili să învețe din experiențele trecutului. Ce a unit Hoarda de Aur, Napoleon și Hitler? Ei toți au pornit împotriva Rusiei și toți au fost învinși. Ei au vrut să zdrobească Rusia prin forța militară brutală. Iar americanii și-au dat seama că Rusia se ține pe curaj. Și au decis s-o distrugă într-un fel sofisticat și au început să introducă idealurile lor în comunitatea rusă, afectând asupra creierul copiilor, băgându-le în cap ideile „societății de consum și de toleranță”. Americanii au identificat rușii cu ei înșiși, transformându-le în consumatorii stupizi, lipsindu-le de curaj. Pentru ca rușii să le urmeze, ca porcii, după o cadă cu zoi mutată. Ar fi amuzant dacă nu ar fi atât de trist. Se pare că am fost biruiți deja? Strămoșii noștri au murit în zadar, luptând împotriva jugului tătar-mongol, împotriva trupelor lui Napoleon, împotriva naziștilor? E păcat … Complotul mondial în acțiune.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке