Selectați pagina

Imigranţilor musulmani li se interzice accesul în şcolile şi grădiniţele finlandeze după mai multe cazuri de viol infantil

Imigranţilor musulmani li se interzice accesul în şcolile şi grădiniţele finlandeze după mai multe cazuri de viol infantil

Municipiul finlandez Oulu anunta ca imigrantii deja nu mai pot vizita scolile si gradinitele.

Motivul este ca parintii s-au plans de numitele vizite de integrare si sunt ingrijorati pentru copiii lor dupa recentul val de violuri asupra fetitelor.

Conform politiei finlandeze, prezumtii violatori sunt barbati imigranti care au venit in tara in ultimii ani si majoritatea victimelor violurilor sunt fetite mai mici de 15 ani.

Unul din locurile despre care mass-media a vorbit in legatura cu valul de violuri este municipiul Oulu in Ostrobotnia de Nord. In Oulu, politia investigheaza cel putin zece imigranti pentru delicte sexuale grave impotriva fetitelor de zece ani.

Ca rezultat, parintii s-au plans si si-au exprimat ingrijorarea pentru faptul ca municipiul permite ca proiectul de integrare ESIKOTO sa continue.

ESIKOTO este un experiment de integrare care prevede ca imigrantii sa viziteze scoli si gradinite pentru a invata mai mult asupra societatii prin intermediul lectiilor si grupurilor de studiu. De asemenea se presupune ca promoveaza multiculturalismul.

Fara indoiala, acum conducerea municipala alege intre solicitarea parintilor si finalizarea proiectului de integrare.

Mika Penttilä, responsabil cu educatia si cultura in municipiu, confirma ca ei, impreuna cu organizatorii proiectului, au decis sa nu mai aiba loc vizitele imigrantilor in gradinite si scoli.

Recent, informarile din mass-media asupra delictelor sexuale de asemenea au aratat noi statistici ale delictelor in municipiul Oulu.

Arto Karnaranta, subseful politiei, arata ca delictele sexuale in numai un an, intre 2017-2018, au crescut cu 20%.

Sursa: https://voiceofeurope.com/2019/02/migrants-banned-from-finnish-schools-and-daycare-centers-after-multiple-child-rape-cases/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *