Imagini impresionate din Turcia unde, miercuri, o grindină periculoasă, de dimensiunea unei nuci s-a abătut asupra orașului Istanbul, scri digi34.ro

De frică, oamenii și-au acoperit mașinile cu pături, covoare, plăpumi și placaje, pentru a le feri de gheață.

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2258939957662426/

Anul trecut, 10 oameni au fost răniţi la Istanbul în timpul unei furtuni care a adus grindină de mari dimensiuni și care a avariat chiar și avioane. Oamenii și-au acoperit mașinile cu pături, plăpumi și placaje, într-o încercare disperată de a le proteja. Imaginile sunt de-a dreptul acopaliptice

Bucăţi de gheaţă cât mingea de golf au lovit cu forţă tot ce le-a ieşit în cale la Istanbul. Oameni, maşini, case. Furtuna cu gheaţă a adus adevărate fluvii albe pe străzile metropolei în care turişti şi localnici alergau să se adăpostească.

Avioanele care aşteptau pe aeroportul din Istanbul să decoleze au fost avariate de bucăţile mari de gheaţă căzute din cer.

Furtuna a durat doar 20 de minute, suficient cât să dea peste cap tot Istanbulul: 230 de copaci au fost rupţi, 90 de case au rămas fără acoperiş, iar transportul a fost paralizat. Drumurile au fost acoperite cu apă, unele staţii de metrou au fost inundate, niciun vas nu a mai putut trece prin Bosfor, iar 16 avioane care urmau să aterizeze la aeroportul Ataturk au fost deviate.