Selectați pagina

Igor Dodon: Activitatea grădinițelor ar putea fi reluată începând cu 15 iulie

Igor Dodon: Activitatea grădinițelor ar putea fi reluată începând cu 15 iulie

Activitatea grădinițelor ar putea fi reluată începând cu 15 iulie. La prima etapă, vor fi redeschise grădinițele din zonele rurale. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon după ședința cu conducerea de vârf a țării, relatează diez.md În același context, Ion Ceban, primarul orașului municipiului Chișinău, a anunțat că grădinițele din Capitală sunt gata pentru redeschidere.

„Părinții de mult timp așteaptă ca grădinițele să fie redeschise, iar în acest sens Primăria municipiului Chișinău a luat toate măsurile de pregătire a instituțiilor.

Dacă se va lua decizia la nivel central ca să fie redeschise, așa cum a fost anunțat astăzi de către șeful statului, atunci anunțăm următoarele:

# în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, în sumă de 4 442 000 de lei;
# de către direcțiile de sector, în mod centralizat au fost achiziționate: dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere etc.

Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de COVID-19.

Între timp, sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari.”

Totodată, anunțăm că înscrierea copiilor la grădiniță pe egradinita.md continuă.

Decizia de a redeschide grădiniţele va fi luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.