Selectați pagina

Iezuitul Francisc sare în apărarea islamului: A-l pune pe picior de egalitate cu terorismul, este o glumă

Iezuitul Francisc sare în apărarea islamului: A-l pune pe picior de egalitate cu terorismul, este o glumă

Papa a confirmat inexactitatea egalităţii dintre terorism şi Islam. Pentru pontiful argentinian, egalitatea în problema respectivă este o glumă spunând că: religiile, pe scurt, sunt şi un instrument de pace, în timp ce terorismul n-are nimic comun cu confesiunea islamică.

A fost un interviu-fluviu pentru L’Eco din Bergamo, de-a lungul căruia papa a reconfirmat viziunea sa asupra lumii. Printre acestea a denumit ”glumă” faptul că religia islamică şi fundamentalismul s-ar afla pe picior de egalitate. ”O fi în gura tuturor, dar asta e o minciună, e vorba de ignoranţă”. Sarcina fundamentală a religiilor potrivit papei e aceea ” de a promova cultura întâlnirilor, împreună cu promovarea unei adevărate educaţii pentru a crea comportamente de responsabilitate”. Religiile, pe scurt, sunt şi un instrument de pace, în timp ce terorismul n-are nimic comun cu confesiunea islamică.

Papa Francisc s-a referit şi la tema imigraţiei

”Situaţia internaţională e complexă, dar, în orice caz, sunt convins că zidurile se înalţă de teama de a nu vedea suferinţa fratelui tău care poate deranja, ele se înalţă când de fapt ar trebui dărâmate”. ”A înălţa un zid e ca şi cum ţi-ai închide propria inimă, ca şi cum ai îngropa-o într-un mormânt. Nu e o chestiune de generozitate sau de solidarietate. Trebuie o altă mentalitate, să educăm următoarele generaţii să se gândească la o singură familie, cea umană, o comunitate fără graniţe”, a mai spus iezuitul Francisc.

Potrivit ilgiornale.it, papa a abordat şi alte chestiuni importante: drama tinerilor de astăzi, inegalităţile, corporaţiile care înfurie ambientul ecleziastic. În interviu găsim un papa Francisc care confirmă gândurile sale: terorismul, spunea el în 2016 ”creşte atunci când nu există altă opţiune, în timp ce în centrul economiei mondiale este banul, iar aceasta alungă minunea creaţiei…”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *