Selectați pagina

Iezuitul Francisc declară că dacă „Ești homosexual, Dumnezeu te-a făcut AȘA”

Iezuitul Francisc declară că dacă „Ești homosexual, Dumnezeu te-a făcut AȘA”

Juan Carlos Cruz, un bărbat care a fost victima abuzurilor sexuale ale unui preot din Chile, povestește că Papa Francisc i-a spus că Dumnezeu l-a făcut homosexual și că, până la urmă, sexualitatea unei persoane nu contează.

Bărbatul a stat trei zile la Vatican, în compania Papei Francisc, în luna aprilie. El a povestit că a discutat cu Papa despre abuzurile sexuale la care l-a supus un preot din Chile, dar și despre orientarea sa sexuală. Povestea dă dovadă de multă compasiune și înțelegere, relatează CNN.

„Mi-a spus: «Știi, Juan Carlos, asta nu contează (orientarea sexuală). Dumnezeu te-a făcut gay. Dumnezeu te iubește așa cum ești. Ar trebui să te iubești și tu însuți și să nu îți faci griji în legătură cu ce spune lumea»”, a povestit bărbatul, într-un interviu acordat CNN.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Vaticanului nu s-a grăbit să dezmintă afirmațiile lui Cruz și s-a rezumat la a spune că „Vaticanul nu comentează asupra conversațiilor private ale Papei”.

Prelatul care l-a abuzat sexual pe Cruz, Fernando Karadima, a fost găsit vinovat de Vatican în 2011. Iar vinerea trecută, toți episcopii din Chile au demisionat, în urma unui summit de urgență de trei zile la Vatican, în care s-a discutat despre scandalurile sexuale în care sunt implicați preoții din Chile, mai spune sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке