Selectați pagina

Iezuitul de la Vatican a decis: Toţi bolnavii nimeresc în rai. Papa distribuie indulgenţe celor infectaţi cu COVID-19

Iezuitul de la Vatican a decis: Toţi bolnavii nimeresc în rai. Papa distribuie indulgenţe celor infectaţi cu COVID-19

Cultul Catolica a decis să acorde, în anumite condiţii, “indulgenţă deplină”, sau iertarea păcatelor, credincioşilor afectaţi de pandemia de coronavirus, indiferent dacă sunt în spital sau în locuinţele lor, scrie Agerpres.

Conform unui decret publicat vineri de una dintre instanţele Vaticanului, iertarea se referă şi la alţi credincioşi catolici: profesioniştii din domeniul sănătăţii şi rudele care îngrijesc pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, expunându-se astfel la riscul de contagiune, precum şi persoane care se roagă suficient pentru pacienţi şi sfârşitul pandemiei.

Pentru a beneficia de aceste indulgenţe, bolnavii trebuie să participe la un anumit număr de ceremonii religoase transmise la distanţă sau la alte forme de devoţiune, dând dovadă în acelaşi timp de “un spirit detaşat de orice păcat”, prevede decretul apostolic.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care se roagă pentru ei, citirea Bibliei, de exemplu, trebuie făcută “cel puţin o jumătate de oră”.

În cele din urmă, Cultul Catolic îi iartă de păcate pe credincioşii catolici aflaţi în pragul morţii, cu condiţia ca aceştia să dorească să fie absolviţi de păcate şi dacă au recitat “cu regularitate câteva rugăciuni în timpul vieţii”.

Într-o notă suplimentară, papa a precizat că absolvirea păcatelor poate fi făcută într-o manieră “colectivă” şi “fără o confesiune individuală prealabilă”, în teritoriile cel mai grav afectate de pandemia de COVID-19.

Sursa: https://www.agerpres.ro/zig-zag/2020/03/20/coronavirus-biserica-catolica-le-iarta-pacatele-credinciosilor-afectati-de-covid-19–470839

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *