Selectați pagina

Ierusalim: plafonul bisericii Sfântului Mormânt se prăbușește

Ierusalim: plafonul bisericii Sfântului Mormânt se prăbușește

O parte din acoperișul Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalimul de Est ocupat s-a prăbușit vineri după-amiază (22.09.2017), a raportat Ma’an.

Deși erau sute de închinători la fața locului, nu au fost raportate pagube umane. Biserica a fost închisă ulterior, în timp ce oficialii au inspectat situl și s-au asigurat că este în siguranță.

“Acum o oră și jumătate o rugăciune a fost ținută în Biserica etiopiană din Biserica Sfântului Mormânt în prezența a aproximativ 50 de persoane din parohia etiopiană”, a declarat Adeeb Joudeh Husseini, oficial al bisericii. “După ce au plecat rugăciunile și după ce închinătorii au plecat, o parte din plafon a căzut, provocând mari daune bisericii, dar datorită lui Dumnezeu și bunătății Lui nu au existat victime”.

El a adăugat că poliția israeliană a închis curtea Bisericii Sfântului Mormânt și perimetrul său, iar acum se lucrează pentru a repara plafonul.

Să ne amintim de lucrările de renovare de la Biserica Sfântului Mormânt, care s-au încheiat în primăvara anului acesta.

…şi Franţa a fost cea care a ajutat la repararea acoperişului, relatează doxologia.ro

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei şi Franţa au semnat un proiect comun pentru restaurarea acoperişului Sfântului Mormânt din oraşul vechi Ierusalim. Franţa va ajuta cu 200 000 de euro pentru acest lucru. Semnarea s-a făcut de către preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi de către oficialii francezi.

Un comitet prezidenţial s-a stabilit pentru restaurarea acoperişului celei mai sfinte Biserici din lume, cu acordul denominaţiunilor care au drept de proprietate în această Biserică: ortodocşii, catolicii, armenii şi copţii. Autoritatea palestiniană a ajutat cu 1 milion de euro la acest proiect. Consulul general al Franţei în Ierusalim, Frederic Desagneaux, a lăudat eforturile Autorităţii Palestiniene în restaurarea patrimoniului universal.

Sursa: https://www.middleeastmonitor.com/20170923-jerusalem-church-of-the-holy-sepulchers-ceiling-collapses/

Urmăritori / Pingbacks

  1. Ierusalim: Se prabuseste plafonul Bisericii Sfantului Mormant | ganduri din ortodoxie - […] middleeastmonitor.com via aparatorul.md […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *