biserici distruse3Un seminar de studii apartinand Bisericii Ortodoxe din Grecia, localizat in Ierusalim, a fost ars si vandalizat intr-un atac de tip “nota de plata” (“price-tag”), pe data de 26 februarie, la ora 4 dimineata. Atacul are loc la doar o zi dupa ce o moschee de pe Malul de Vest a fost arsa si vandalizata cu graffiti scris in limbra ebraica1.

Pe ziduri au fost gasite mesaje graffiti:”Iisus este fiul unei c***e” si “Renasterea Sionului”4.

Termenul de atac de tip “nota de plata” este folosit de catre colonistii evrei pentru atacurile impotriva palestinienilor, israelienilor crestini sau arabi, ca razbunare pentru actiunile luate de catre guvernul israelian ce sunt pro-palestiniene sau pro-crestine. Aceste atacuri au ca scop sa puna un pret, un cost, pentru aceste actiuni guvernamentale, astfel incat sa le descurajeze pe viitor2.

Anul trecut o biserica apartinand Bisericii Ortodoxe Romane a fost vandalizata cu mesajele “Regele David pentru evrei” si “Iisus e un g*noi”. Tot anul trecut si Centrul catolic Notre Dame din Ierusalim a fost vandalizat, cu mesajul: “Moarte tuturor arabilor si crestinilor si celor ce urasc statul Israel”4.


Surse:

  1. http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.644285
  2. http://www.ibtimes.co.uk/jewish-settlers-vandalise-cars-spray-anti-arab-graffiti-east-jerusalem-1435806
  3. http://edition.cnn.com/2015/02/26/middleeast/mideast-church-mosque-fire/index.html
  4. http://www.ibtimes.co.uk/jesus-son-we-jerusalem-greek-orthodox-church-building-torched-defaced-1489562