Ieronim-al-grecieiArhiepiscopul Ieronim al Atenei a mentionat, cu ocazia deschiderii noului an scolar, necesitatea mentinerii orei de religie in scoala si, de asemenea, a educarii in respectul fata de Dumnezeu.

Arhiepiscopul a precizat ca, astăzi, mai multi demnitari ai societatii, atei, „care nu doresc să aibă o relație cu Dumnezeu și nici comuniune cu Biserica”, au cerut eliminarea oricarui element religios din scoli. Numai ca – a amintit Arhiepiscopul Ieronim – in Constituia tarii se spune ca acești copii au asigurata o educatie „conform tradițiilor, pentru a dobândi conștiința națională și educația creștină”.

„Răspunsul meu este”, a remarcat Arhiepiscopul, daca vor sa elimine religia, atunci „să schimbe Constituția, dar mai întâi sa-i intrebe pe parinții copiilor.

Dacă toti grecii au acest gând, atunci ar trebui să fie eliminata; să o faca, numai ca părinții doresc ca propriii lor copii să devină personalitati integre, educați, calificate și luminate de Dumnezeu, prin harul Său”.

El a facut referire la inchinarea eronata a liderilor tarii in fata strainilor care vor sa taie radacinile oamenilor, in speranta ca astfel tara va fi ajutata si indreptata.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe