Teoriile de gen au fost lansate și au devenit o modă intelectuală în anii 60-70 ai secolului trecut, în contextul „revoluției sexuale” de atunci, a mișcării de genul hippie și a variațiunilor exotice ale marxismului. Însă orice teorie are nevoie de o confirmare practică, însă la acest capital adepții acestui curent au mari probleme.

Toate societățile în care teoria gender a devenit dogmă politică nu au reușit să realizeze niciun fel de schimbări sociale reale: în Europa de Nord diferențele între femei și bărbați s-au accentuat (spre exemplu, în Suedia 90 la sută din lucrători medicali sunt femei, în industrie 90 la sută sunt bărbați), iar gradul de violență asupra femeii a crescut (Danemarca și Suedia acum câțiva ani erau primele în top la nivel european). Menținerea “reprezentativității” a femeilor în unele domenii a devenit exclusiv rodul unor politice represive, adică oricând se poate reveni la normal odată cu anularea unor norme juridice.

Cu alte cuvinte, ideea că raporturile între bărbați și femei pot fi supuse unor inginerii sociale artificiale a eșuat și nu mai are niciun drept să se mențină în mediul academic. S-au lovit de cruda realitate a socio-biologiei.

Teoria s-a transformat într-o ideologie pentru că nu reprezintă o tratare științifică a realității, ci mai curând o dorință de a forța lumea să se adapteze la un concept utopic. Ideologia gender nu reprezintă o viziune academică asupra unei realități sociale, ci o aspirație politică și un moft, pentru că este o proiecție a unor dorințe subiective, nu un model de analiză și cercetare. În domeniul sociologiei, cel puțin, nu mai are ce căuta. O teorie științifică explică cum este lumea, o ideologie politică spune cum trebuie să fie lumea.

Cu toate acestea cred că ideologia gender trebuie studiată în mediul universitar, în rândul cu alte ideologii eșuate, precum fascismul, nazismul, comunismul, anarhismul etc.

Autor; Octavian Racu, https://www.facebook.com/octavianracu/posts/10157754031088229

Surse: https://www.insider.com/women-in-nordic-countries-high-levels-of-rape-2019-4