Florida: Profesor sancționat pentru că nu permite fetelor să facă duș cu băieții

Un district școlar din Florida a fost acuzat că a încălcat drepturile constituționale ale doi profesori de educație fizică după ce li s-a ordonat să permită unei fete – care se identifică a fi băiat – să folosească vestiarul și dușurile băieților biologici, scrie toddstarnes.com

Cei doi profesori de la școala gimnazială Chasco au obiectat cu fermitate să permită fetei să folosească facilitățile, pentru că nici băieții și nici părinții lor nu au fost înștiințați în prealabil.

Administratorii școlii le-au comunicat că informarea băieților, astfel încât aceștia să poată lua măsuri pentru a-și proteja intimitatea, ar fi ‘discriminatorie’ și pot suferi măsuri disciplinare.

Unul dintre profesori, care este bărbat, s-a opus, de asemenea, ordinului școlii ca el să supravegheze vestiarul având în vedere că fetița ar fi putut fi dezbrăcată sau goală. Administratorii i-au transmis că fetița în cauză avea „tot dreptul să folosească vestiarul”, inclusiv de a se dezbrăca în zona comună a vestiarului.

Organizația de avocatură pentru libertatea religioasă, Liberty Counsel, a declarat că profesorul „nu va accepta în cunoștință de cauză să supravegheze o femeie minoră într-o stare nudă”.

Ca urmare, școala a decis să-l pedepsească pe profesorul al cărui nume nu a fost făcut public, transferându-l la o altă școală „pentru că nu și-a îndeplinit datoria în vestiar”.

La prima incursiune în vestiar, fetița i-a surprins pe băieți (literalmente) fără pantaloni, provocându-le stânjenire și îngrijorare de faptul că au fost observați în timp ce se schimbau de o fată. Jenați, băieții s-au plâns profesorilor, dar aceștia nu le-au putut oferi asistență. Administratorii au obținut o ordonanță judecătorească împotriva profesorilor, comunicându-le că nu pot răspunde la întrebările băieților.

Firma de avocatură a acuzat districtul școlar că încalcă atât drepturile elevilor de sex masculin, cât și drepturile profesorilor.

„Consiliul și comunitatea ar trebui să fie conștienți de faptul că la nivelul statului Florida nu există o lege care să recunoască identitatea de gen ca pe o clasă protejată”, a declarat Liberty Counsel.

Părinții din Pasco nu au fost încă informați cu privire la această situație, în timp ce elevii transgender continuă să aibă acces la facilitățile private masculine. În ciuda incidentului din luna septembrie, apoi procedura legală din octombrie, consiliul districtului cu 70.500 de elevi nu a luat nicio măsură, iar administratorii școlii au refuzat să acționeze în vreun fel.

Din păcate, aceste lucruri se întâmplă în întreaga țară, în special cu psihologii și consilierii. Pentru școlile publice există deja un standard de a introduce politici transgender fără a informa mai întâi părinții, alegătorii sau contribuabilii. Asta înseamnă că publicul află despre acestea abia după ce copiii au fost afectați, școlile eliminând orice posibilitate ca părinții să poată preveni expunerea copiilor la acest tip de îndoctrinare sexuală, confuzie și exploatare.