Selectați pagina

Iată de ce a fost adăugat iod în sare. Ca să știi și tu de unde a pornit nebunia cu sarea iodată pentru toată lumea…

Iată de ce a fost adăugat iod în sare. Ca să știi și tu de unde a pornit nebunia cu sarea iodată pentru toată lumea…

Iodul a început să fie adăugat în sarea din comerț aflată în magazinele din Statele Unite în anul 1924, de către Morton Salt Company, la cererea guvernului american.

Acest lucru a fost făcut ca o încercare a autorităților de a introduce iod în alimetația populației cu probleme de sănătate datorate carenței acestui element. La acea vreme existau anumite regiuni în SUA, precum ar fi cele din jurul Marilor Lacuri și cele de pe coasta Pacificului, în care oamenii nu aveau posibilitatea de a obține iod prin consumul de legume și fructe, solul fiind unul sărăcăcios în această substanță. Lipsa iodului din organism a făcut ca mulți oameni din aceste părți ale Statelor Unite să dezvolte gușă.

Aproximativ 90% din persoanele care dezvoltă o gușă fac acest lucru din cauza lipsei de iod din alimentația lor. Cea mai simplă soluție găsită de autoritățile americane a fost cea de a adăuga iod într-un produs consumat cu regularitate de oameni, și anume sarea. (Iodul a fost descoperit accidental de Bernard Courtois, în 1811)

Plecând de la această situație, totul s-a transformat într-o nebunie cu consecințe dezastruoase pentru sănătatea globală. De ce? Pentru că sarea naturală fără iod aproape că nu mai poate fi găsită astăzi în magazine, pentru că toate preparatele din comerț, de la banala pâine la aproape orice sortimente de mâncare conține sare iodată obligatoriu, pentru că… așa spune legea. Cu alte cuvinte, în loc să li se recomande oamenilor cu o alimentație deficitară în iod să consume mai mult iod, sistemul obligă întreaga populație, chiar și pe ceaicare nu au nevoie de această susbstanță în plus, să o consume, pentru că există și unii care au nevoie… Nebunie sau ticăloșie curată!

Doar că iodul nu trebuie să se regăsească în exces în alimentația noastră; în cantități mari ne poate cauza tulburări ale somnului, hipertensiune, anxietate sau alte probleme. USA Food and Drug Administration recomandă un consum zilnic de maxim 150 micrograme de iod, însă, în medie, potrivit statisticilor oamenii consumă circa 210 micrograme de iod pe zi, lucru extrem de dăunător.

Tiroida în sine are nevoie doar de aproximativ 70 de micrograme pe zi, pentru a funcționa corect!!!

Sursa: health.harvard.edu, Traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *