Selectați pagina

IADUL PE PĂMÂNT! Imagini post-apocaliptice și videoclipuri cu tornada mortală care au devastat Republica Cehă

IADUL PE PĂMÂNT! Imagini post-apocaliptice și videoclipuri cu tornada mortală care au devastat Republica Cehă

Cel puțin cinci persoane au murit și mai mult de o sută au fost rănite când joi seară a lovit o tornadă și grindină de mărimea mingilor de tenis.

tornado cehia

IADUL PE PĂMÂNT! Imagini post-apocaliptice și videoclipuri cu tornada mortală care au devastat Republica Cehă

Imagini video din regiune pe rețelele de socializare au arătat clădiri distruse la pământ, mașini și autobuze răsturnate, cioturi de copaci tăiate și mai multe incendii cu fum gros negru.

Este un iad viu, a declarat joi guvernatorul regional al Moraviei de Sud, Jan Grolich, după ce a vizitat zona.

Agenția de știri cehă CTK l-a citat pe primarul din Hrušky spunând că jumătate din satul său a fost distrus. Furtuna cu grindină a provocat, de asemenea, daune în valoare de milioane de euro unui castel baroc din orașul apropiat Valtice, care face parte din peisajul cultural Lednice-Valtice, inclus în lista UNESCO.

„ Unele dintre case nu-mi pot imagina că vor fi reparate ”, a declarat pentru ziarul Seznam Zprávy un coordonator al echipei de salvare, Josef Koláček. „ Unele dintre ele vor trebui reconstruite de la zero.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență a declarat pentru radiodifuzorul ČT că a estimat că numărul persoanelor rănite este „ între 100 și 150, inclusiv copii și vârstnici. ”Un spital din orașul Hodonín, la granița ceho-slovacă, a declarat că a tratat până la 200 de persoane rănite.

Ministrul de interne, Jan Hamáček, a declarat că „ toate unitățile de salvare disponibile sunt în acțiune sau se mută în regiunea Hodonín, unde mai multe municipalități au fost lovite de o tornadă.

Salvatorii austrieci și slovaci au ajutat și armata cehă a fost de asemenea desfășurată.

Tornada și uriașele grindini au lovit mai multe orașe și sate, inclusiv Hodonín, unde pe lângă provocarea de răni, vremea extremă a distrus un azil de bătrâni și grădina zoologică locală.

Liniile electrice căzute au dus la închiderea unei autostrăzi majore care leagă Praga de capitala Slovaciei, Bratislava, și au lăsat fără energie electrică aproximativ 75.000 de oameni din toată țara.

Furtunile l-au obligat pe premierul ceh, Andrej Babiš, să rămână la Bruxelles după un summit al UE, deoarece o aterizare la Praga ar fi fost prea periculoasă.

În Polonia vecină, o tornadă a lovit joi provincia Małopolska, deteriorând acoperișurile și rănind o persoană, potrivit presei locale.

Această regiune a mai avut tornade, dar numai în categoria F1. O astfel de tornadă apocaliptică nu a mai fost experimentată până acum …

Sursa: https://www.theguardian.com/weather/2021/jun/25/czech-republic-tornado-deaths-villages-damage-south-moravia-hodonin-hrusky

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.