Selectați pagina

I s-a făcut dreptate… doar pe jumătate! Bărbatul care a făcut puşcărie pentru că nu a plătit o amendă de o mie de lei a fost achitat de Curte

I s-a făcut dreptate… doar pe jumătate! Bărbatul care a făcut puşcărie pentru că nu a plătit o amendă de o mie de lei a fost achitat de Curte

Cu alte cuvinte, magistraţii instanţei superioare au constatat că cetăţeanul a fost condamnat GRATIS la 25 de zile de detenţie de Judecătoria din Ştefan Vodă pentru că… nu a avut bani să-şi procure poliţă de asigurare.

Bărbatul din localitatea Ermoclia, raionul Ştefan Vodă a ajuns puşcăriaş “cu acte-n regulă” pentru că nu avea bani să o achite amenda de 1000 de lei. Sancţiunea i-a fost aplicată tot din cauza sărăciei: nu-şi procurase poliţă poliţă medicală obligatorie.

Fostul deţinut a fost întâmpinat de soţie chiar la ieşirea din izolator.

Femeia spune că va uita momentele de coşmar abia după ce li se va face dreptate.

Fără îndoială, acest caz ieşit din comun demonstrează că legea funcţionează împotriva individului şi, implicit, a statului. Magistratul care l-a condamnat la 25 de zile de închisoare, a argumentat în decizie că bărbatul nu a achitat amenda, invocând lipsa unui loc de muncă și probleme de sănătate. După o lună, executorul judecătoresc a cerut ca amenda să fie înlocuită cu detenţia.

[youtube]http://youtu.be/hzAfJQrHNWE[/youtube]

Sursa: canal3.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.