Selectați pagina

Hristos parcă S-a născut ca să ne salveze numai pe noi

Hristos parcă S-a născut ca să ne salveze numai pe noi

Neamul nostru ar trebui să aibă faţă de Dumnezeu aşa o credinţă nezdruncinată şi aşa o dragoste fierbinte cum să nu mai fi avut un alt neam din lume. La Sărbătoarea Naşterii lui Hristos, noi ar trebui să ne bucurăm şi să I aducem daruri şi mulţumiri mai sfinte decât toţi. Căci şi El a fost cu noi mai altfel decât cu toţi ceilalţi.


Tot poporul nostru ar trebui să L primească în toată fiinţa sa pe Hristos Domnul, Care parcă S-a Născut şi a venit în lumea asta numai pentru salvarea şi eliberarea noastră. Ar trebui să ascultăm şi să avem o aşa umblare ascultătoare de Dumnezeu cum să nu mai aibă nici un alt neam de pe pământ. Căci cu noi, Dumnezeu S a arătat atât de binevoitor şi atât de puternic cum poate faţă de nici un alt neam nu S-a mai arătat aşa.
Peste nici un alt neam poate că n-au trecut chiar atâtea furtuni şi năvălitori ca peste neamul nostru. Iată, sute de ani, o mie de ani, nici o urmă n-a rămas din istoria noastră, aşa a fost de cumplit călcată de toţi. Nu-i, brazdă din tot pământul acesta, să nu fi fost cedată şi recucerită iarăşi, de sute de ori, cu preţ crâncen şi greu.
De sute de ori a trecut peste noi pârjolul nimicitor şi de sute de ori ne-am născut ca din nou, când fumul s-a împrăştiat şi s-a făcut lumină.
Pe tot întinsul hotarelor noastre sunt numai semne ale minunilor pe care le a făcut Dumnezeu cu noi în cursul veacurilor. Cu nici un alt neam parcă n-a lucrat aşa Dumnezeu: Hristos parcă S-a născut ca să ne salveze numai pe noi. Niciodată să nu uităm aceasta!…

Traian Dorz, din Strălucirea biruinţei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *