Selectați pagina

Homosexualii din toată lumea, PRIORITATEA numărul 1 a politicii externe americane. Administraţia Obama a numit un ambasador mondial al LGTB

Homosexualii din toată lumea, PRIORITATEA numărul 1 a politicii externe americane. Administraţia Obama a numit un ambasador mondial al LGTB

În timp ce lumea stă pe un butoi cu pulbere din cauza conflictului din Ucraina, conducerea Statelor Unite ale Americii are alte priorităţi. În urmă cu câteva zile, Departamentul de Stat a numit primul său trimis special pentru a pleda pentru drepturile persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transsexuale (LGBT) în întreaga lume, scrie Evenimentul Zilei.

Randy Berry este un diplomat declarat homosexual şi a fost Consul General la Amsterdam din 2012. Anterior a mai lucrat în Nepal, Bangladesh, Egipt, Uganda, Africa de Sud și Noua Zeelandă. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat John Kerry: „Apărarea și promovarea drepturilor persoanelor LGBT este în centrul misiunii noastre pe frontul drepturilor omului în lume – inima și conștiința diplomației noastre.” 

„În noul său rol, Berry este însărcinat cu inițiative guvernamentale menite să reducă violența și discriminarea împotriva homosexualilor din întreaga lume, inclusiv în cele 75 de țări în care relațiile consensuale între persoane de același sex sunt incriminate”, se mai spune în comunicatul administraţiei SUA.

Ca fapt divers, SUA nu are un ambasador în România din decembrie 2012, de la încheierea misiunii lui Mark Gitenstein.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *