Selectați pagina

Homosexualii din România cer recunoaşterea de urgenţă a căsătoriilor gay

Homosexualii din România cer recunoaşterea de urgenţă a căsătoriilor gay

Sodoma si GomorasodomComunitatea LGBT din România cere recunoaşterea legală cât mai urgenţă a relaţiilor de cuplu dintre persoane de acelaşi sex, sub forma căsătoriilor gay şi a parteneriatelor civile, scrie ziare.com.

Asociaţia MozaiQ (organizaţie comunitară LGBT (lesbiene, gay, persoane bisexuale şi transgender) consideră că există un drept moral al oricărei persoane de a avea o relaţie recunoscută de stat şi de comunitate cu o altă persoană, indiferent de sexul acesteia şi că acesta stă şi la baza unui drept legal, care trebuie recunoscut cât mai curând posibil.

Asociaţia transmite că nerecunoaşterea cuplurilor formate între persoane de acelaşi sex are efecte directe asupra demnităţii şi bunăstării lor.

MozaiQ notează în document şi câteva drepturi de care nu se pot bucură cuplurile gay din România:

– mandatarea soţului în chestiuni juridice;

– dreptul la partajul moştenirii;

– dreptul asupra locuinţei familiei, bunurile comune;

– dreptul de a-şi vizită partenerul la spital şi de a lua decizii în numele acestuia în cazul unor urgenţe medicale;

– dreptul la creditare comună.

“Considerăm că prin lipsa acestor drepturi, cuplurile formate din persoane de acelaşi sex sunt discriminate şi nu sunt tratate egal în faţă legii”, transmite asociaţia.

Membrii comunităţii LGBT susţin că societatea românească trebuie să urmeze modelul societăţilor deschise şi tolerante, “pentru prosperitatea tuturor membrilor ei, şi nu un model care îmbină conservatorismul cu tendinţe ultra naţionaliste şi stagnare economică şi socială”.

Aceştia precizează că 13 state din Europa au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi în alte 13 există posibilitatea de a încheia parteneriate civile.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Marinescu

    Am o idee Geniala:
    Sa facem Granita intre Posedatii astia si Noi cei Normali care-l pretuim pe Dumnezeu.De ce trebuie sa-i acceptam Pe Tot Pamantul?Ca asa vor”dracii din ei”?Sa le faca UE orase si sa se depraveze cat vor. Dar sa lase ROMANIA IN PACE ca nu merita sa calce Acest Pamant Sacru.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.