hitachi-smallest-rfid2Gigantul japonez Hitachi a dezvoltat cea mai mica cel mai subtire si Radio Frequency Identification (RFID) cip.Masurand numai 0.15 x 0.15 milimetri în dimensiune și 7,5 micrometri grosime, cip fără fir este o versiune mai mica a detinatorul recordului anterior – Hitachi 0,4 x 0,4 mm “Micro-Chip”. Compania a folosit miniaturizare semiconductoare și fascicul de electroni de tehnologie pentru a scrie date privind substraturi cip pentru a realiza această scădere în dimensiune. . Noile cipuri au o gamă largă de aplicații potențiale de la militare de transport, logistica si chiar electronice de consum.

Poreclit “Pulbere” sau “Dust”, aceste chip-uri constau de 128-biți ROM (Read Only Memory), care poate stoca un număr de 38 cifre. Hitachi spune distanța dintre fiecare element de circuit a fost redusă cu ajutorul siliciu pe izolator (SOI) proces, în cazul în care un strat de izolatie si o siliciu monocristalin strat se formează pe substratul baza de siliciu, iar tranzistorul este apoi format pe acest substrat SOI. În comparație cu procesul convențional în cazul în care un tranzistor se formează direct pe substrat de siliciu, aceasta tehnologie reduce în mod semnificativ capacitatea parazită și scurgeri de curent, îmbunătățirea performanțelor tranzistorului. Procesul de SOI previne, de asemenea, interferențe între dispozitive vecine, care provoacă adesea defecțiuni produse. Datorită unui izolator care înconjoară fiecare dispozitiv, Hitachi expertii spun că, chiar și atunci când dispozitivele sunt în imediata apropiere, de integrare mai mare se realizează pe o suprafață mai mică.Suprafața de chips-uri noi a fost redus la un sfert din original, 0,3 x 0,3 mm, 60μm-gros cip dezvoltat de Hitachi în 2003. . Compania spune că progresele în tehnologia de fabricare subțire cip activat scădere semnificativă în lățime – la o optime din cea a modelului precedent. Cu mai multe jetoane, care pot fi fabricate pe o placheta singur, productivitatea a crescut cu peste patru ori, și Hitachi se așteaptă ca acest lucru va deschide calea spre noi aplicații pentru wireless cipuri RFID.

Μ-Chip folosește o antenă externă pentru a primi undele radio, care pot fi transformate și transmise wireless ca un număr de identificare unic. Datele sunt scrise în timpul procesului de fabricație, utilizarea ROM, și, prin urmare, este non-rewritable, oferind un nivel ridicat de autenticitate. “Prin profitând de meritele de compact, de mare autenticitate și de comunicare fără fir, și combinarea-l cu tehnologia de Internet, μ-Chip pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații, cum ar fi securitatea, transportul, amuzament, trasabilitate și logistică” – a spus Inginerii care au lucrat la Hitachi proiectului.

Hitachi continuă să dezvolte tehnologii care sporesc gama de comunicare la distanță și a micșora dimensiunea antenei, menținând totodată fiabilitate ridicată și urmărind îmbunătățirea productivității. Compania a declarat că compact consolidată și grosimii cip nou a extins în continuare gama de aplicații posibile, inclusiv certificatele de cadou, care pot fi autentificate. Noul RFID “pulbere”, poate fi, de asemenea, încorporată în hârtie subțire, cum ar fi moneda, creând așa-numita “microfoane” bani.

Miniaturale Cipurile RFID ar putea avea, de asemenea, aplicații avansate militare, cum ar fi smartdust. Smartdust este conceptul de MEMS fără fir (Micro-Electro-Mechanical Systems) senzori care pot detecta orice, de la lumină și temperatura la vibrații. Using a large amount of sensors is not a new concept – the US military experimented with this idea already during the Vietnam War ( Operation Igloo White ). Folosind o cantitate mare de senzori nu este un concept nou – armata SUA a experimentat cu această idee deja în timpul Războiului din Vietnam ( Funcționare Igloo alb ). . În timp ce senzorii mai mari au fost relativ mari și numai oarecum eficient, profesorul Christopher Pister de la UC Berkeley a sugerat în 2001 pentru a crea un nou tip de senzor micro care ar putea fi, teoretic, la fel de mici ca un bob de nisip. Cercetarea în această idee este în curs de desfășurare și este finanțat de DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) Ce a fost doar un concept teoretic în 2001, a devenit acum o realitate cu cea mai recentă dezvoltare de Hitachi., Și ar putea găsi calea de a agențiilor de informații între lume.

Cipurile RFID sunt, de asemenea, o sursă de controversă incadrand probleme de intimitate. Un cip RFID poate fi folosită pentru a urmări locația persoanelor fizice încrezători care au cumpărat produse care includ etichetele RFID in pachetul lor. Având în miniatură cipuri RFID ieftine, cum ar fi cele dezvoltate de Hitachi, implantate în interiorul produselor vom cumpăra ceva s-ar putea face pe oameni să se simtă foarte inconfortabil Cu toate acestea, întreprinderile mari, cred că temerile consumatorilor vor fi depasite de beneficiile cipuri RFID, care includ furt redus, inventar digitală în timp real, precum și o mai bună informare cu privire obiceiurile de cumpărături de consum.

TFOT uitat la mai multe tehnologii RFID conexe, inclusiv HP Memory Spot Chip, care este o parte ceea ce similar cu tehnologia RFID (deși există, de asemenea, unele diferențe importante), Loc8tor RFID , care poate identifica etichete speciale RFID de la o distanță de până la 183 de metri (600 picioare), și un nou Nanobattery tehnologie dezvoltat la Universitatea Tel Aviv, care ar putea putere semi-active cipuri RFID în viitor.

După publicarea de informații cu privire 0.15 x 0.15 milimetri înapoi cip RFID în 2006 , compania se pare ca a finalizat lucrarea la acest cip RFID îmbunătățit la începutul anului 2007Potrivit site-ului Nikkei , Hitachi este acum de planificare privind dezvoltarea unui cip RFID și mai mic folosind tehnologia de 65-nanometri litografice.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3OnfOGI1hhc[/youtube]

Sursa: http://thefutureofthings.com/news/1032/hitachi-develops-worlds-smallest-rfid-chip.html