Selectați pagina

Halloween – Sărbatoare Satanică. Mărturii

Halloween – Sărbatoare Satanică. Mărturii

Halloween – Sărbatoare Satanică. Mărturii

Hallowen – O sărbătoare de care nu avem nevoie

Nota redactiei: În ultima vreme tot mai multi tineri sunt tentati sa guste din izul sărbătorilor împrumutate de la culturile de peste ocean (America) sau din Occident. O astfel de sărbătoare este Hallowen-ul (precum şi Ziua Sfântului Valentin, 1 şi 8 martie ş.a.). Ce este, de fapt, Hallowen-ul? Ce înteles şi ce scop are? Nimic altceva decât desacralizare, urât, grotesc şi chiar morbid.

Ceea ce n-au reuşit ighemonii din primele secole creştine sau prigonitorii de-a lungul vremilor ce-au urmat până la comunişti – să-i facă pe creştini să se lepede de Hristos – reuşesc acum aceste valuri de secularizare în masă, promovate prin traiul bun, desfătări, nebunii şi plăceri mincinoase.

Tinerii ortodocşi trebuie să fie fierbinti în credintă, iar nu căldicei, covinşi şi ferm hotărâti în crezul lor creştin şi să nu accepte compromisuri. A tinerilor este viitorul şi d ei depinde dacă vor avea un viitor creştin sau nu.

Să ascultăm, deci, glasul Mântuitorului din Evanghelie, care zice: ’’Tinere, tie îti zic, scoală-te!’’ , ’’Veniti la Mine toti cei osteniti şi împovărati şi Eu vă voi odihni pe voi’’.

Veniti, veniti cu totii în Biserica lui Hristos cea sfântă! Acolo veti găsi comoara de mult pret care întrece infinit de mult toate falsele valori şi bucurii din lumea aceasta deşartă şi trecătoare.

Iată ce ne spune despre sărbătoarea Hallowen Laurentiu Dumitru:

Crestinii nostri mai putin dusi la Biserica serbeaza pe 31 octombrie Halloween-ul (acesta fiind al doilea import in materie de sarbatori, dupa celebrul de pe acum Valentine’s Day). Multi considera ca sarbatoarea Haloween-ului (All Hallow’s Eve) este doar seara (ajunul) de dinaintea Zilei tuturor sfintilor(All Saint’s Day), praznicul romano-catolic din 1 noiembrie. Americanii isi amintesc acum de mortii lor, celebreaza victoria lui Hristos asupra mortii si puterilor intunericului, rad de… rau si de moarte. Se considera, deci, ca este sarbatoare crestina chiar daca e importata, dupa toate probabilitatile, din paganismul celt (druid). Greu insa de convins un om rational ca aceasta sarbatoare ar avea duh crestinesc…

Adevarul e insa altul. Ea e o sarbatoare 100% pagana, oculta, “ziua cand mortii, fantasmele parasesc mormintele…”. Ea e cea mai mare sarbatoare a slujitorilor satanei: vrajitori, spiritisti sau satanisti. Americanii au dezvoltat o adevarata industrie legata de aceasta sarbatoare. Se achizitioneaza cu aceasta ocazie accesorii macabre: masti, costume de vampiri, diavoli, dragoni, zombi, leprosi, schelete si nelipsitii dovleci, ajungandu-se pana la vanzari de o jumatate de miliard de dolari anual. Vanzarile filmelor horror cresc in aceasta perioada, promotorii filmelor de groaza speculand si ei interesul mare pentru acest praznic. Industria filmelor horror exploateaza la maxim setea de senzatii tari, dovedind nepasare fata de psihicul omului, caruia nu-i ofera nimic altceva decat angoase.

America face cu ocazia Halloween-ului pregatiri mai mari decat de Craciun sau Paste. Copii se costumeaza in stil horror, se amuza prin sperieturi si merg (colinda) din casa in casa pentru a primi prajituri. Tinerii, mai curajosi, merg in cimitire in miez de noapte si se distreaza facand spiritism. S-a constatat ca in noaptea Halloween-ului se savarsesc foarte multe crime in Statele Unite.

De altfel, in cunoscutul documentar TV Invazia pagana se spunea ca la intrebarea “Cum ati vrea sa serbati Halloween-ul?”, 80% din elevii americani de clasa a IV-a de la o scoala au raspuns zambind : “As vrea sa omor pe cineva…” Acesta este impactul sarbatorii !

Ca si in anii precedenti si in acest an (2002 n.n.), la noi s-a promovat aceasta sarbatoare: gradinite si teatre pentru copii speculand momentul. De nu vom fi cu luare-aminte, copii nostri isi vor forma treptat gustul pentru macabru, ocult, sadism si violenta (ii ajuta in acest sens desenele animate cu monstrii, jocurile agresive pe calculator, filmele horror si cartile pentru copii, deja clasice, din seria Harry Potter, etc.).

Biserica, adica noi, madularele ei vii, nu trebuie sa luam parte la aceasta sarbatoare oribila si demonica.

Atunci cand Binecredinciosul Stefan cel Mare si Sfant ridica biserici, americanii abia auzeau de invatatura lui Hristos! De ce ar trebui sa luam aminte acum la ce si cum ne invata ei sa sarbatorim? Sa speram ca ai nostri credinciosi vor intelege desertaciunea acestei false sarbatori si ca pe viitor o vor ocoli.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. Ala

  Desi, teoretic parca cunoastem aceste lucruri, totusi trebuie sa va acordati o ora sa priviti acest film. Arata foarte multe lucruri care inca nu le stim despre aceasta sarbatoare.
  Ca sa stim cu ce avem de a face si ca s avem argumente tari pentru copii/adolescentii nostri, este olbigatoriu sa priviti acest film.

  Răspuns
 2. Costi

  Nu mai vorbiti aiurea! Numele sarbatorii vine de la All Holly Eve – Ajunul ( Zilei) Tuturor Sfintilor. Halliwen e fix sarbatoarea alungarii duhurilor rele, de aici si mastile alea care ar trebui sa le sperie, si care seamana cu ce purtam noi de chiparus (Anul Nou), de lasata secului ori de Sf Andrei.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *