Halle Berry a renunțat la un rol și-a cerut scuze pentru că a avut îndrăzneala să accepte să joace un transgender. Da, aici am ajuns.

Este un personaj despre o femeie transsexuală, care doreşte să devină bărbat. E un proiect în care abia aștept să joc. Viața acestei femei este foarte interesantă și, probabil, că ăsta va fi următorul meu proiect”

Aceasta a fost declarația care a inflamat celebra comunitate discriminată. De ce a tot vorbit ea despre personaj ca despre o femeie când acea persoană e un trans? Asta i s-a reproșat actriței câștigătoare de Oscar, Emmy și Globuri de Aur.

După ce în weekend a făcut afirmația de mai sus, Berry a revenit luni seară spunând că a renunțat la rol, că a greșit referindu-se la personaj ca la o femeie și că e de părere că rolul de trans ar trebui jucat de un actor trans.

Este a doua oară când se întâmplă acest lucru după ce în 2018, Scarlett Johannson a renunțat la un rol de barbat transgender, după ce a fost criticată pentru același lucru, că a îndrăznit să accepte un rol de transgender, ea o actriță heterosexuală.

Practic de acum încolo, pentru rolul de Superman va fi ales actorul care va putea să zboare.

Părerea mea e că suntem într-o stare de urgență pe întreg globul.

Autor: Paul Andrei, profilul său de socializare

Sursă de referinţă: https://globalnews.ca/news/7147164/halle-berry-drops-out-of-transgender-role/