Selectați pagina

Haine cu modele animale – o lezare a demnitatii omului

Haine cu modele animale – o lezare a demnitatii omului

copil-imita-animalCe poate fi mai frumos decît un copil?

Şi ce poate fi mai frumos decît propriul tău copil?

Dar de ce vor unii părinţi să-şi vadă copiii ca pe nişte animale?

Căciulile şi hainele în chip de animal sînt o lezare a demnităţii copilului şi cea mai evidentă lipsă a respectului.

Realizează cineva că e vorba de un fenomen de îndobitocire a oamenilor din fragedă pruncie?

….

Comentarii utile despre haine cu modele animale:

Mihail Szollosy Desi aveti dreptate, este una din formele usoare de indobitocire a omului din frageda pruncie. Ma uitam la paradele gay cu stegulete , catuse si lanturi, unde copii privesc si participa entuziasmati, absorbind mental toata otrava. Si multe altele…

Doina Fodor Mă întreb de mult asta văzând ce le pun pe cap sărmanilor copii. Manipulare prin comerț, lipsă de atenție din partea părinților.

Filotheu Bălan Nu am de unde şti toate agresiunile la care sînt supuşi creştinii astăzi. Dar văd venind la slujbele noastre părinţi cu copilaşi îmbrăcaţi în animale şi nu-mi dau seama dacă ei fac diferenţa între copiii proprii şi nişte animale de companie.

Sună foarte dur, dar realitatea este că nu este absolut nici o legătură între creştinism şi purtatul măştilor. Mai mult, privind la toate religiile lumii, Mircea Eliade concluzionează că cel ce îşi pune masca nu mai este el însuşi, ci masca. E un fenomen de posedare voită şi acceptată, la orice vîrstă.

Despre aceştia mai mici Mîntuitorul nostru Iisus Hristos a spus: “Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu.” (Marcu 10:14)

Emilia Huleaa vă dau un exemplu cunoscut chiar de mine..cu băiețelul unei cunostinte care văzând tot felul de desene animate ajunse-se sa stea îmbrăcat non stop numai in vrăjitoare…mama i-a dat rochii de la ea ,i-a luat palarie de vrăjitor,cu beteală sub pălărie …ce mai ..era un monstru ,si toata ziua el asa statea îmbrăcat ,asa dormea de cele mai multe ori ,si tot asa iesea prin parc zilnic…

Ioana Doroftei Radu copiii intre 4-6, 7 ani se identifica cu un personaj. Au nevoie. A se vedea fetitele care au DOAR lucruri cu Hello Kitty (pisicuta fara gura, deci fara expresie, deci fara trairi) sau baietii care au (de la periuta de dinti pana la lenjerie de pat) Spider Man. Haideti sa le oferim si alte variante cu care sa se identifice. Nu, nu e exagerat ce spuneti. Ce sadim, dragi parinti, in sufletele copiilor nostri? Ce eroi? Ce exemple?

Victor Roncea Animalutele ca animalutele dar sa vedeti “monstrisorii” si cultura mortii exprimata prin cranii. Ati vazut scutece cu cranii? Daca nu, n-ati vazut nimic!

Lazarovici Liliana Asta m-am întrebat si eu de multe ori Vin mame cu copii la încreștinat si pun in cap copiilor căciulițe cu coarne urechi mari sau alte figuri neortodoxe. Copilul botezat făra păcat este înger iar tu mamă cuminte i-l faci demon prin felul in care i-l îmbraci. Copilul mic nu se poate apăra iar mama este tare mândra de isprava ei.

Adrian Grigoriu … subiectul postării este degradarea imaginii despre fiinţa umană prin asocierea copiilor cu imagini similare animalelor prin îmbrăcăminte şi diverse accesorii. Degradarea spirituală este certă şi orice român trebuie să fie preocupat de acest aspect. Noi trebuie să fim recunoscători ca Biserica este alertă la aceste aspecte.

Eu îmi tratez copii de la cea mică vârstă ca fiinţe superioare demne de cel mia profund respect. Copii nu sunt iepurași, sunt apărătorii poporului în câteva decenii. Trebuie să crească cu conştiinţa puterii şi demnităţii de om responsabil. Poate şi din acest motiv copii mei sunt invitaţi de profesori în toate activităţile pentru că nu numai că nu creează probleme de nici un fel dar sunt ajutoare neprețuite pentru organizatorii activităţilor şcolare şi extraşcolare. Dar desigur, poate greşesc eu di îmi apelez băieţii cu “domnule” şi fata cu ” domnișoara” iar când avem ceva important de organizat adaug la aceste “stimate” în loc să îi apelez cu iepuraș, cocoşel, pisicuță sau șoricel.

Eu mă uit la ei ca la nişte miracole pe acre trebuie să le îngrijeşti și fizic dar mai ales spiritual, să le consolidezi demnitatea şi responsabilitatea secund de secundă. Nici nu cred că trebuie să menţionez că sunt întotdeauna îmbrăcaţi în haine de oameni demni şi cât de des posibil în costume populare, fiica mea merge al scoală cât de des îmbrăcată în ii cusute de străbunica ei.

Filotheu Bălan Aici nu e vorba de ideologie, ci de un principiu, care porunceşte creştinilor să nu se mascheze, să nu poarte măşti.

Filotheu Bălan A avea grijă de demnitatea umană nu este un lucru banal, este chiar motivul pentru care S-a întrupat Hristos: pentru a reda demnitatea chipului şi asemănării dumnezeieşti fiinţei umane. Hristos a venit nu ca politician, ci S-a născut, ca Prunc, sfinţind fiecare vârstă a umanităţii. Aşadar totul între om şi Dumnezeu pleacă de la Chipul şi Asemănarea cu El. Este un lucru fundamental, şi pentru domeniile spirituale, şi pentru cele exoterice, cum e cel socio-politic.

Bacosca Antoanela Iustina Foarte interesanta observatia, parinte. Desi noua ni se pare ceva jucaus, copilaresc, ingenu este posibil ca aceasta “forma de alint” sa afecteze maturizarea emotionala a copilului si neasumarea de responsabilitati conforme cu varsta biologica. in psihologie vorbim de imaturitate afectiva, atunci cand varsta emotionala este mai mica decat cea biologica. Este vorba de o stagnare sau intarziere in plan emotional (copilul nu vrea sa creasca pentru ca are anumite avantaje). Este un dezechilibru intre varsta biologica si cea emotionala. Aceasta “joaca” de-a animalutele, se pare ca este mai mult decat o joaca, decat o sceneta, copiii chiar poarta zilnic hainute ce reprezinta animale. Actiunea este premeditata pentru ca viitorul candidat la umanitate sa fie unul imatur, usor de manipulat emotional. Foarte interesant! Cand eram noi copii nu exista asa ceva. Aici este vorba de demnitate si se vede ca se loveste prin toate caile in demnitatea de a fi om. Sa fim intelepti!

Adrian Grigoriu Pentru astfel de viteji, apelative precum “iepuraș … șoricel … pisicuță …. etc” sunt reale jigniri. Iar să le schimonosim figurile cu măști de animal, este de neconceput. Dar desigur modelul nostru ar fi poate greu de aceptat de cei subordonatii ideologiilor si instrumetelor de distrugere a Ortodoxiei și Românismului.

Liviu Rizescu Era un articol pe undeva, printr-un mediu din ăsta online, tot așa despre ceva ”drăguț”, cum că există o firmă care face rochii după desenele fetițelor. Și desenul unei fetițe pe hîrtie era format din cîteva culori, iar rochia, așa ca din întîmplare, a ieșit in culorile LGBT. Absolut orice lucru , în aparență inofensiv și drăguț, dar promovat intens, are ceva lugubru ascuns. Iar in cazul de față, atingerea este, că și in cazul cipurilor, sau a ”drepturilor homosexualilor” , direct firii umane. Firea umană este asumată de Hristos integral, prin urmare este mîntuitoare, adica omul se mîntuiește așa cum este și doar așa cum este. Nu are nevoie de nimic în plus sau în minus. Deci toate aceste amănunte ”drăguțe” sădesc în mintea omului de mic copil ideea că se naște ”greșit” și că pe parcursul vieții are datoria să se ”upgradeze”, să pună mereu ceva, ceva să fie ”cool”, ceva ce ”natura” nu a fost darnică să-i ofere: un tatuaj, un implant, un cercel, o schimbare de sex și mai cîte. Toate astea vin prin mediul in care sîntem educați si crescuți de mici. Și nu cred că sînt multe lucruri mai primejdioase sau mai toxice. Deci această postare este de maxim interes și de luat aminte pentru cei care vor să nu cadă in ispite.

Sursa: facebook / FIloteu Balan

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.