Selectați pagina

Hackerii chinezi au “furat” date personale ale spionilor americani

Hackerii chinezi au “furat” date personale ale spionilor americani

hacker_news_com_au“In termeni de contraspionaj, este vorba de o posibila catastrofa”, a comentat Joel Brenner, fost înalt responsabil al contraspionajului american.

Hackerii chinezi, care au sustras datele a milioane de funcţionari americani, au reuşit să pună mâna inclusiv pe informaţii referitoare la persoanele cu acces la date sensibile sau secrete, sustine Washington Post.

Potrivit cotidianului, hackerii au reuşit să pătrundă în baza de date ce conţine fişierele de autorizare – de tip secret de apărare de exemplu – ale funcţionarilor publici sau contractuali pe o perioadă de mai multe decenii. “In termeni de contraspionaj, este vorba de o posibila catrastrofa”, a comentat Joel Brenner, fost înalt responsabil al contraspionajului american.

In opinia lui, informaţiile cu caracter strict personal cuprinse în aceste aplicaţii pot fi folosite pentru a-i şantaja pe deţinătorii autorizaţiilor şi “să-i facă ţinte mai uşoare pentru a-i recruta pentru serviciile de spionaj ale unei ţări străine”, a explicat Brenner.Această bază de date conţine de asemenea detalii despre viaţa privată, finanţe sau familie, vecini şi contacte cu străini.

Informaţiile cu privire la personalul CIA, agenţia de informaţii externe americană, ar fi fost de asemenea compromise.Guvernul SUA a recunoscut săptămâna trecută că datele aparţinând unui număr de 4 milioane de angajaţi federali au fost furate de hackeri, dar s-a abţinut să acuze public China.

Joi, un sindicat al funcţionarilor a declarat că dosarele tuturor funcţionarilor au fost violate de hackeri.

Sursa: http://incomemagazine.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке