Selectați pagina

Hackerii au piratat datele a peste 21 de milioane de americani

Hackerii au piratat datele a peste 21 de milioane de americani

hackeriHackeri au reuşit să sustragă informaţii sensibile, între care coduri de securitate socială, privind 21,5 milioane de americani care erau stocate în baze de date ale unor instituţii publice, a anunţat Biroul de Management al Personalului (OPM), relatează Reuters.

Dintre cele 21,5 milioane de persoane, 19,7 milioane au făcut o cerere de a avea acces la informaţii protejate, care a permis efectuarea unei anchete ce a condus la colectarea acestor date, precizează OPM.

Alte date privind 4,2 milioane de funcţionari aflaţi în activitate sau nu au fost furate de asemenea în cadrul unui atac cibernetic “distinct, dar legat” de primul, continuă OPM, precizând că multe dintre persoanele vizate fac parte din cele două grupuri.

Orice persoană care a fost supusă unei verificări a antecedentelor sale, începând din anul 2000, a fost foarte probabil afectată de această piraterie, anunţă OPM.

Biroul american de Management al Personalului afirmă că nu dispune “în acest stadiu de nicio informaţie” care să-i indice că aceste informaţii au fost răspândite sau utilizate în scopuri frauduloase.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii