Selectați pagina

Hackerii au dezvăluit adevărul despre pierderile armatei ucrainene

Hackerii au dezvăluit adevărul despre pierderile armatei ucrainene

hacker8Grupul de hackeri “KiberBerkut” a publicat date care arată că autoritățile de la Kiev trec sub tăcere pierderile reale de război în estul Ucrainei.

“KiberBerkut” a anunțat despre spargerea bazei electronice a militarilor ucraineni, informează site-ul organizației.

Din mesajul “KiberBerkut”: “Ne aflăm în interiorul resurselor informaționale a serviciului militar din zona Dnepropetrovsk. Vedem că înlocuirea colonelului V.M. Pușenko cu colonelul A.V. Petrușevski nu a ajutat cu nimic junta. “Apărătorii” Ucrainei sînt complet demoralizați”.

Hackerii au publicat zeci de documente, trimise zilnic de militari la procuratură. Ele oferă informații despre pierderile reale și numărul de dezertori din armata ucraineană. Potrivit documentelor, în perioada 1 – 5 august din unitățile care luptă în partea de est a Ucrainei, au dezertat 200 de soldați.

În plus, hackerii au declasificat informații cu privire la cantitatea de tehnică militară pierdută de forțele de ordine ucrainene. În perioada 21 iulie – 5 august militarii “au dăruit” rebelilor 22 de tancuri, 12 lansatoare “Grad”, precum și 26 de transportoare blindate pentru trupe.

Sursa: noi.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *