Guvernul federal al SUA adoptă inteligența artificială de nivel militar, care a fost folosită pentru a reprima ISIS, pentru a cenzura disidența cetățenilor americani în probleme precum frauda electorală și ezitarea vaccinurilor, potrivit directorului executiv al Fundației pentru Libertate Online, Mike Benz.

Guvernul SUA este acuzat că folosește tehnica antiteroristă pentru a identifica persoanele îngrijorate de efectele secundare ale vaccinurilor

Guvernul SUA este acuzat că folosește tehnica antiteroristă pentru a identifica persoanele îngrijorate de efectele secundare ale vaccinurilor

Firmele private și universitățile au primit granturi de milioane de dolari de la National Science Foundation (NSF), o agenție federală, pentru a dezvolta instrumente similare celor dezvoltate de programul Social Media in Strategic Communications (SMISC) al Defense Advanced Research Projects Agency în 2011.

Instrumentele SMISC au fost folosite „pentru a ajuta la identificarea campaniilor de dezinformare sau de înșelăciune și pentru a le contracara cu informații veridice”, în Orientul Mijlociu. Într-un raport, Mike Benz a detaliat modul în care NSF și alte organizații folosesc această tehnologie pentru a cenzura discursul americanilor.

„Unul dintre cele mai îngrijorătoare aspecte ale proiectelor de cenzură internă ale Convergence Accelerator Track F este cât de asemănătoare sunt acestea cu instrumentele de cenzură și monitorizare a rețelelor de socializare de nivel militar dezvoltate de Pentagon pentru contextele de contrainsurgență și antiterorism din străinătate”, se arată în raport.

Vorbind pentru Just the News, acesta a declarat: „DARPA a finanțat o rețea de inteligență artificială care utilizează știința cartografierii rețelelor de socializare datând cel puțin din 2011-2012, în timpul Primăverii Arabe în străinătate și în timpul mișcării Occupy Wall Street aici, acasă. Apoi au consolidat-o în timpul ISIS pentru a identifica amenințările ISIS de origine internă în 2014-2015”.

Potrivit lui Benz, NSF a adoptat tehnologia DARPA pentru a ținti două grupuri de americani: cei sceptici în legătură cu rezultatele recentelor alegeri și cei care susțin că vaccinurile COVID-19 ar putea fi dăunătoare.

„Lucrul terifiant este că, pe măsură ce toate acestea s-au desfășurat, au fost redirecționate spre interior în timpul anului 2016 – populismul domestic a fost tratat ca o amenințare externă la adresa securității naționale”, a declarat Benz.

„Ceea ce ați văzut este o grefare a acestor concepte de dezinformare și dezinformare, care au fost escaladate la niveluri atât de înalte de intensitate în știri în ultimii ani, fiind convertite într-un program guvernamental tangibil, formal, pentru a finanța și accelera știința cenzurii”, a spus el.

„Ați avut acest proiect la National Science Foundation numit Convergence Accelerator”, a povestit Benz, „care a fost creat de administrația Trump pentru a aborda marile provocări, cum ar fi tehnologia cuantică. Când administrația Biden a venit la putere, practic au luat această infrastructură pentru ca activitatea științifică multidisciplinară să converge către o problemă științifică comună și au luat problema a ceea ce spun oamenii pe rețelele de socializare ca fiind la nivelul, să zicem, al tehnologiei cuantice.”

„Și astfel au creat o nouă pistă numită programul de urmărire F… creat pentru pentru „încredere și autenticitate; dar ceea ce înseamnă, și pentru ce este un cuvânt de cod, este că, dacă încrederea în guvern sau încrederea în mass-media nu poate fi câștigată, trebuie instalată. Și astfel finanțează inteligența artificială, capacitățile de cenzură, pentru a cenzura oamenii care nu au încredere în guvern sau în mass-media.”

Benz a remarcat modul în care mass-media mainstream și verificatorii de fapte au devenit arbitri ai adevărului, determinând ce este acceptabil și ce nu este acceptabil să fie postat online și cum pandemia a normalizat „cenzura în numele sănătății publice”.

„Ceea ce s-a întâmplat acum este că guvernul spune: „Bine, am stabilit acest punct de sprijin normativ în ceea ce privește faptul că este în regulă să [cenzurăm discursul politic], acum vă vom supraîncărca cu tot felul de cenzură militară DARPA, cu armament, astfel încât să puteți lua ceea ce ați realizat în domeniul cenzurii și să o extindeți la nivelul unei operațiuni de contrainsurgență a Statelor Unite””, a explicat Benz.

Sursa: https://www.theblaze.com/news/feds-and-big-tech-adapting-military-grade-ai-to-silence-americans-worried-about-vaccine-side-effects