Selectați pagina

Guvernul Republicii Moldova suspectat că a trucat licitația de achiziție a energiei

Guvernul Republicii Moldova suspectat că a trucat licitația de achiziție a energiei

Secretariatul Comunităţii Energetice susţine că şi în acest an licitaţia de achiziţie a energie a fost netransparentă şi există suspiciuni privind o înţelegere de culise, scrie Mold-street.com.

E vorba de licitaţia de achiziționare a energiei electrice în Republica Moldova, ce sa încheiat la mijlocul lunii martie 2018 cu victoria companiei de stat Energocom, care de la 1 aprilie 2018 şi până pe 31 martie 2019 va livra curent la un preţ mediu de 52,8 dolari pentru un MWh (media).

Contractul, o înţelegere de culise între trei companii

În privinţa modului cum s-a desfăşurat licitaţia, Secretariatul Comunității Energetice susţine că în pofida principiilor clare propuse de Secretariat și acceptate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, progresele înregistrate sunt minore față de anul trecut.

“Cel mai important este că Ministerul (Economiei și Infrastructuri n.r.) a sprijinit în mod activ interesele Energocom, în special în ultimele etape ale procedurii. Procedura de achiziție din 2018 a ridicat, de asemenea, suspiciuni privind o eventuală acțiune concertată între Energocom MGRES (Centrala de la Cuciurgan n.r.) și DTEK – întrucât ultimele două companii au decis să negocieze direct cu compania de stat Energocom în afara procedurii oficiale”, se arată într-o notă a Secretariatului Comunității Energetice.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.