Selectați pagina

Guvernul promovează schimbări în sistemul de probaţiune juvenilă

Guvernul promovează schimbări în sistemul de probaţiune juvenilă

guvernÎn cadrul şedinţei de astăzi, Executivul a aprobat modificarea şi completarea unor prevederi ale Codului penal, de procedură penală şi de executare în ceea ce priveşte consolidarea sistemului de probaţiune juvenilă, prin excluderea unor măsuri de constrîngere aplicate minorilor şi substituirea acestora cu măsuri educative, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

Noile amendamente stabilesc aplicarea unor măsuri cu caracter educativ asupra minorilor care au comis o infracţiune, prin încadrarea acestora în programe de corecţie a comportamentului social şi de reintegrare socială, participarea la cursuri de învăţămînt general obligatoriu, sau de calificare. Instanţa de judecată va ţine cont de vîrsta minorului, mediul social în care acesta creşte, precum şi de caracterul şi gradul prejudicial al infracţiunii săvîrşite de minor.

Documentul a fost elaborat în contextul implementării Strategiei de reformă a sectorului justiției, conform angajamentelor internaţionale ale Republicii Moldova şi are scopul de a asigura o justiţie prietenoasă şi accesibilă copilului, axată pe necesităţile şi drepturile copilului.

Sursa: moldpres.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *