Selectați pagina

Guvernul intenționează să instituie, reperat, moratoriu asupra programului cetățeniei prin investiții

Guvernul intenționează să instituie, reperat, moratoriu asupra programului cetățeniei prin investiții

Guvernul intenționează să instituie, reperat, moratoriu asupra programului cetățeniei prin investiții. Asta prevede un proiect de hotărâre, elaborat de Ministerul Economiei, care a fost supus consultărilor publice, relatează agora.md

Potrivit proiectului, ar urma să fie instituit moratoriu pentru o perioadă de patru luni asupra recepționării cererilor noi de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții.

În nota informativă se menționează că, anterior, Guvernul a instituit un moratoriu de patru luni asupra recepționării cererilor, care a fost prelungit, ulterior, cu încă două luni. În acest timp, Ministerul de Interne, Biroul de Migrație și Azil, SIS și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor urmau să elaboreze rapoarte de evaluare a programului de dobândire a cetățeniei prin investiții din punct de vedere al riscurilor pentru ordinea publică și securitatea statului, al corupției și spălării banilor în Republica Moldova.

„Pentru examinarea multiaspectuală a subiectului în cauză și luarea unei decizii finale cu privire la program, se impune instituirea unui moratoriu repetat”, menționează Ministerul Economiei în nota informativă a proiectului supus consultărilor publice.

Menționăm că moratoriul instituit anterior a expirat pe 20 februarie 2019. Subiectul a trezit controverse pe arena politică. Între timp, compania Henley & Partners, partenerul Guvernului Republicii Moldova în implementarea programului „Cetățenie prin Investiții”, a spus că este gata să reia implementarea acestuia.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii