Selectați pagina

GUVERNUL din Sri Lanka anunţă că o mișcare ISLAMISTĂ locală ar fi la originea ATACURILOR sinucigașe, soldate cu moartea a 290 de persoane

GUVERNUL din Sri Lanka anunţă că o mișcare ISLAMISTĂ locală ar fi la originea ATACURILOR sinucigașe, soldate cu moartea a 290 de persoane

Guvernul din Sri Lanka a anunțat luni că o mișcare islamistă locală, National Thowheeth Jama’ath (NTJ), ar fi la originea atacurilor sinucigașe din ziua paștelui catolic, soldate cu moartea a 290 de persoane și rănirea a cel puțin 500, scrie BFM TV, citat de Mişcarea de Rezistenţă.ro

Autoritățile sri-lankeze anchetează acum eventualele legături între această organizație și grupări din străinătate.

NJT a făcut acum zece zile obiectul unei alerte difuzate serviciilor de poliție, potrivit căreia mișcarea ar pregăti atentate la biserici și la Ambasada Indiei din Colombo.

Autorităţile din Sri Lanka au fost avertizate cu două săptămâni înainte de atacurile de duminică şi erau la curent cu numele suspecţilor, a informat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Rajitha Senaratne, scrie The Guardian.

Luni, poliţia arestase 24 de suspecţi. Purtătoarea de cuvânt Ruwan Gunasekara a declarat că au confiscat o dubă şi au reţinut un şofer despre care se crede că a transportat suspecţii în Colombo şi au percheziţionat un spaţiu de depozitare folosit de atacatori. Trei poliţişti se află printre cei decedaţi.

Ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, a declarat că vinovaţii sunt extremişti religioşi însă nu a oferit alte detalii iar nicio grupare nu a revendicat atacurile.

Premierul Wickremesinghe a recunoscut anterior că serviciile secrete erau la curent cu informaţii privind un posibil atac asupra bisericilor, însă el a afirmat că miniştrii nu cunoşteau aceste detalii şi că guvernul ar trebui să investigheze „de ce nu au fost luate măsurile de precauţie necesare”.

Șapte atentatori kamikaze au comis atacurile sinucigașe din duminica Paștelui, în Sri Lanka, a declarat  Ariyananda Welianga, anchetator criminalist, citat de agenția Associated Press.

Acesta a precizat că o analiză a fragmentelor de cadavre ale atacatorilor au arătat clar că a fost vorba despre atentate sinucigașe, iar că la hotelul Shangri-La din Colombo au fost doi atentatori sinucigași.

ULTIMA ORĂ

Poliția sri-lankeză a descoperit 87 de detonatoare de bombă în autogara din Colombo, informează presa internațională.

UPDATE

Încă o explozie s-a produs în Sri Lanka. Este vorba despre o bombă amplasată într-o furgonetă, pe care geniștii au încercat să o detoneze. Furgoneta se afla în apropierea uneia dintre bisericile care fusese deja vizată de unul dintre atacurile sinucigașe de duminică.

Populația din zonă fusese evacuată, iar explozia a provocat pagube minore clădirilor din jur, scrie colombogazette.com

Sursa: https://www.bfmtv.com/international/sri-lanka-un-mouvement-islamiste-local-derriere-les-attentats-de-paques-1678101.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *