Selectați pagina

Guvernul din Paraguay respinge ideologia gender

Guvernul din Paraguay respinge ideologia gender

Enrique Riera, Secretarul Educației din Paraguay, a spus reporterilor că legea fundamentală a țării, Constituția, recunoaște „familia tradițională” formată din „tată, mamă și copii”, afirmând că guvernul va elimina din școli toate materialele care promovează ideologia falsă transgender introdusă de administrația anterioară.

Într-o conferință de presă din 18 septembrie, Riera a deplâns „confuzia” și criticile pe care guvernul le-a primit după ce o serie de postări pe rețelele de socializare au afirmat că școlile Paraguayului învață elevii că genul este o construcție socială, că bărbatul și femeia nu s-au născut ca atare, printre alte concepte legate de ideologia de gen.

Secretarul a condamnat conținutul acordului semnat de administrația fostului președinte Fernando Lugo cu un grup homosexual numit „We are gay” (Noi suntem homosexuali). Administrația Lugo a semnat un acord între We are gay și Directoratul de Formare Continuă. Acest acord a generat o serie de materiale educaționale și au rămas în uz și disponibile pe site-ul guvernului, a spus Riera.

Secretarul a „ordonat ca materialele să fie retrase și revizuite, pentru că ele conțin o frază care a creat întreaga problemă” și anume „unde se spune literalmente că genul este o construcție socială”.

„Vreau să vă spun că Ministerul Educației se bazează pe articolul 52 din Constituția Națională, pe familia tradițională, pe valorile tradiționale, cu tată, mamă și copii. Este, de asemenea, și poziția mea personală și în mod firesc respectăm și opțiunile diferite, dar nu le vom inocula în școlile noastre publice”.

Articolul 52 din Constituția Paraguayului stabilește că „uniunea în căsătoria dintre bărbat și femeie este una din componentele fundamentale ale formării familiei”.

Riera a menționat că l-a informat pe Președintele Paraguayului, Horacio Cartes, „de unde a apărut această confuzie. Am văzut cu toții WatsApp, unde au existat o serie de critici aspre din partea anumitor cercuri”.

Sursa: https://www.catholicnewsagency.com/

Urmăritori / Pingbacks

  1. Guvernul din Paraguay respinge ideologia gender | ortodoxiadreaptacredinta - […] Enrique Riera, Secretarul Educației din Paraguay, a spus reporterilor că legea fundamentală a țării, Constituția, recunoaște „familia tradițională” formată…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке