Guvernul britanic finanțează o organizaţie care a creat lista neagră a editorilor de știri pentru a fi demonetizaţi. La fel ca Departamentul de Stat al SUA.

Guvernul britanic finanțează o organizaţie care a creat lista neagră a editorilor de știri pentru a fi demonetizaţi

Guvernul britanic finanțează o organizaţie care a creat lista neagră a editorilor de știri pentru a fi demonetizaţi

Biroul pentru Afaceri Externe și Dezvoltare al Regatului Unit finanțează grupul de reflecție cu sediul la Londra, Global Disinformation Index (GDI), care creează o listă neagră a site-urilor web pe care crede că agenții de publicitate ar trebui să le evite și care sunt în mare parte site-uri de știri de centru-dreapta.

GDI afirmă că obiectivul său este de a „perturba modelele de afaceri finanțate de publicitate ale acestora, încurajând mărcile, furnizorii și vânzătorii de tehnologie publicitară să le pună pe lista de blocare”.

GDI este, de asemenea, finanțat de Departamentul de Stat al SUA.

Recent, grupul dat a publicat o listă cu 10 site-uri de știri „cel mai puțin riscante” și „cele mai riscante” din SUA. New York Times, Washington Post, BuzzFeed News și AP News se aflau pe lista celor mai „puțin riscante”. Printre cele 10 site-uri web „cele mai riscante” se aflau New York Post, Newsmax, American Spectator și The Federalist.

GDI dorește, de asemenea, ca tot ceea ce contestă consensul științific privind vaccinurile și schimbările climatice să fie blocat. De exemplu, este dezinformare să descrii vaccinurile COVID-19 ca fiind „experimentale”.

GDI are misiunea de a „dez-finanța sursele online de dezinformare”.

Sursa: https://ussanews.com/2023/02/21/uk-government-funded-unit-that-created-demonetization-blacklist-of-news-publishers/