Guvernul britanic a respins vineri recomandările medicilor privind purtarea obligatorie a măștii în magazine și alte spații publice, după ce a ordonat folosirea lor în mijloacele de transport public din 15 iunie, relatează The British Medical Association, un sindicat al medicilor, a declarat că purtarea măștii ar trebui să fie obligatorie în „toate spațiile publice unde distanțarea socială nu este întotdeauna posibilă”.

Ministrul transporturilor Grant Shapps, a declarat pentru BBC că guvernul crede că există o „posibilitate mai mare” de infectare cu COVID-19 în timpul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun decât în timpul unei vizite într-un magazin.

„Cred că marea diferență este că într-un magazin poți trece pe lângă cineva… însă apoi vei merge mai departe”, a spus Shapps. „Însă în transportul public poți sta alături de cineva pentru 10, 20 sau 30 de minute, deci există o șansă mult mai mare să fii aproape de cineva pentru o perioadă mai lungă de timp”, a afirmat Grant Shapps.

Guvernul de la Londra a anunțat o perioadă de carantină de 14 zile pentru toți pasagerii curselor internaționale la intrarea în Marea Britanie începând de luni, măsură în legătură cu care companiile aeriene au avertizat că ar putea conduce la un „dezastru economic”.

Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr oficial de decese din Europa provocate de noul coronavirus – 40.000 de morți. Rata sa de infectare rămâne mai mare decât în majoritatea statelor europene.

Sursa: https://www.activenews.ro/externe/Guvernul-britanic-respinge-recomandarile-medicilor.-NU-mai-vrea-masti-obligatorii-in-magazine-161840