Selectați pagina

Guvernul a decis: Salariile în numerar ar putea să dispară

Guvernul a decis: Salariile în numerar ar putea să dispară

leiGuvernul a avizat pozitiv, în ședința de astăzi, un proiect de lege elaborat de Valentina Buliga care prevede interzicerea transferului salariului altfel decât prin virament. Totuși, dacă proiectul va fi votat în Parlament, acesta se va aplica doar locuitorilor orașelor. În sate, oamenii vor putea primi lefurile, la solicitare, atât prin virament, cât și prin numerar.

Proiectul în cauză va oferi posibilitatea sporirii cotei salariului și diminuarea practicii de achitare a salariului în plic. Se propune ca în localitățile urbane, salariul să fie efectuat doar prin virament la contul salariatului, iar în localitățile rurale – la solicitarea angajatului – atât prin virament, cât și în numerar, din cauza numărului redus de bancomate în sate.

Plata în numerar va fi permisă doar în cazul în care prestatorul de servicii se află în stare de lichidare, reorganizare sau în cazul blocării conturilor din motive juridice.

Potrivit autoarei proiectului, deputatei Valentina Buliga, documentul vine drept o pârghie de „perfecționare a normalor salariale, diminuarea plăților neformale și sporirea protecției sociale a salariale”.

Proiectul urmează să fie discutat în Parlament, după care va fi votat sau respins.

Sursa: agora.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *