Selectați pagina

Guvernul a aprobat acordarea poliței de asigurare medicală obligatorie gratuită pentru părinții cu patru și mai mulți copii

Guvernul a aprobat acordarea poliței de asigurare medicală obligatorie gratuită pentru părinții cu patru și mai mulți copii

Decizia a fost aprobată de Executiv în ședința din 28 octombrie și prevede acordarea statutului de persoană asigurată pentru părintele, inclusiv adoptiv, care exercită creșterea și educarea a patru și mai mulți copii pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani.

Noile prevederi se regăsesc în Regulamentul privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1246/2018.

De asemenea, proiectul prevede modalitatea acordării/suspendării statutului de persoană asigurată și lista documentelor justificative în baza cărora CNAM va acorda/suspenda statutul de persoană asigurată acestei categorii.

 

Noile prevederi intră în vigoare de la data publicării Hotărârii în Monitorul Oficial. Proiectul a fost elaborat în scopul ajustării conținutului Regulamentului privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, la prevederile Legii nr. 36/2020.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *