Selectați pagina

Guvernarea se laudă că suntem tot mai conectaţi: Ne oferă o platforma ce pune la dispoziție spre accesare 164 de e-servicii

Guvernarea se laudă că suntem tot mai conectaţi: Ne oferă o platforma ce pune la dispoziție spre accesare 164 de e-servicii

Pe pagina web www.servicii.gov.md sunt disponibile 635 de fișe de servicii publice. Platforma pune la dispoziție spre accesare 164 de e-servicii. Pe parcursul următorilor trei ani, urmează a fi supuse procesului de re-inginerie cel puțin 21 de servicii publice administrative care sunt cele mai solicitate de către cetățeni, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Guvern, se menționează că pe parcursul anului 2018, a continuat în ritm accelerat procesul de implementare a reformelor în domeniul modernizării serviciilor publice, îmbunătățirii calității acestora și apropierii de necesitățile cetățeanului. Agenția de Guvernare Electronică a lansat procesul de re-inginerie a trei servicii-pilot: determinarea gradului de dizabilitate și capacitate de muncă, indemnizațiile/alocațiile de șomaj și emiterea permisului de conducător auto.

În procesul de creare a unei platforme de e-learning pentru sectorul public se preconizează să fie oferite produse și servicii de instruire în regim online privind re-ingineria serviciilor publice și prestarea acestora pentru cetățeni.

Un accent sporit va fi pus pe integrarea serviciilor publice prestate cu serviciile electronice guvernamentale (MPass, MPay, Msign, MLog, MAccess), digitizarea serviciilor publice supuse reingineriei, precum și adaptarea instituțională și funcțională a prestatorilor de servicii la noul model de prestare a serviciilor centrat pe cetățean.

În scopul creșterii accesibilității la serviciile publice pentru cetățenii din toate localitățile țării, inclusiv pentru grupurile vulnerabile, până în anul 2023 se preconizează instituirea a circa 100 de Centre universale de prestare a serviciilor.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.