Selectați pagina

Gunoaiele europenilor sunt importate pe ascuns şi abandonate în satele României

Gunoaiele europenilor sunt importate pe ascuns şi abandonate în satele României

Peste 700 de tone de deșeuri importate din Italia au fost descoperite abandonate în două depozite candestine din Vadu Crișului și Ineu de Criș, relatează Active News

Gunoaiele străinilor sunt importate în satele României. Sute de tone de haine, cauciucuri și hârtii au fost aduse din Italia acum câteva luni și abandonate în două localități din Bihor.

Este vorba despre depozite clandestine, care fuseseră mascate cu baloți de paie. De curând însă, un localnic le-a descoperit și le-a filmat. Înregistrarea a ajuns la primar, apoi la inspectorii de la Garda de Mediu, potrivit Antena3.

Sute de tone de deșeuri textile, ascunse de ochii autorităților, zac de anul trecut în fosta fermă din satul Ineu.

„Aici totul este mascat de baloți de paie, baloți înalți, nu aveai cum să îți dai seama, fiind și o stână de oi aici, grajd de animale, de vaci. Pur și simplu, ai fi putut să crezi că este un depozit de furaje pentru animale”, a spus Dumitru Togor, primarul din Ineu.

Gunoiul ar fi fost adus ilegal din Italia, cu zeci de tiruri. Primarul le-a descoperit de curând, după ce un localnic i-a trimis un filmuleț cu depozitul improvizat.

Inspectorii de la Garda de Mediu au găsit și într-un sat alăturat un depozit clandestin.  „Am descoperit peste 700 de tone de deșeuri nepericuloase din hârtie, cartoane, textile, cauciuc”, a afirmat Mihai Togor, director Garda de Mediu Bihor.

Deșeurile textile ar fi urmat să fie arse sau reciclate, iar cele din cauciuc ar fi trebuit să ajungă în Republica Moldova. Inspectorii de la Mediu i-au găsit pe cei care le-au adus și au dat

Cazul este acum și în atenția procurorilor, care au deschis un dosar penal.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.