Selectați pagina

Grijile statului: Părinţii din confesiunile religioase din Anenii Noi refuză să-şi vaccineze copiii

Grijile statului: Părinţii din confesiunile religioase din Anenii Noi refuză să-şi vaccineze copiii

Cităm o ştire apărută pe trm.md:

Managerii instituţiilor de învăţământ din raionul Anenii Noi sunt puşi în faţa dilemei de a accepta sau nu în instituţii copiii nevaccinaţi, inclusiv contra rujeolei, în condiţiile în care riscul contaminării şi răspândirii acestei maladii rămâne a fi ridicat, potrivit Radio Moldova Actualităţi.

Directorii de școli și grădinițe au fost invitați în acest sens la un seminar de instruire desfășurat de angajații Centrului de Sănătate publică în colaborare cu specialiștii Direcției Educație.

Potrivit experților în domeniu, în raionul Anenii Noi, ultimele cazuri de rujeolă au fost înregistrate în anii 2006.

„În legătură cu situația creată merge o campanie de vaccinare. Doar în luna august au fost vaccinați în jur de 640 de copii”, a declarat șeful Centrului Sănătate Publică Anenii Noi, Alexandru Coteață.

Cel mai mare risc îl reprezintă copiii nevaccinați, deoarece aceștia în caz infectare ar putea răspândi infecția în școli și grădinițe.

„Sunt puține probleme în satul Telița, raionul Anenii Noi, unde părinții care fac parte din diferite confesii religioase categoric refuză să-și vaccineze copiii. Am trasat ca sarcină să vaccinăm acei copii, să lucrăm cu părinții la această problemă și să nu avem rujeolă”, a adăugat Alexandru Coteață.

În aceste condiții profesorii sunt puși în fața dilemei de a accepta sau nu copii la școală. Pe de o parte este riscul pentru ceilalți copii, pe de altă parte se încalcă dreptul la educație.

„Pentru moment în școală avem 110 copii, dintre care avem șase de diferite vârste care nu au primit în viața lor niciun vaccin. Părinții sunt membri ai unei confesiuni religioase și refuză chiar și cu prețul de a nu fi primiți la școală”, susține, Nadejda Chelmenciuc, directoarea Gimnaziului din satul Telița.

Rămâne ca managerii să colaboreze cu medicii și părinții copiilor, astfel încât să găsească soluții acceptabile pentru toți.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.