Selectați pagina

Grija deosebită a guvernului în ceea ce priveşte transportul: Lux pentru deținuți, rable pentru cetățeni

Grija deosebită a guvernului în ceea ce priveşte transportul: Lux pentru deținuți, rable pentru cetățeni

În condițiile în care transportul public lasă de dorit în ceea ce privește siguranța și comoditatea pasagerilor, Guvernul manifestă o grijă deosebită față de transportul pentru deținuții. În timp ce pasagerii achită pentru transport ca să se deplaseze în niște rable din care curge rugina, pe timp de iarnă fără căldură și pe timp de vară fără aparat de aer condiționat, guvernanții au alocat 9 milioane de lei pentru dotarea a 10 inspectorate de poliție din țară, printre care și cel din Ungheni, cu dubițe pentru deținuți, ca aceștia să fie transportați conform standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului.

De menționat este faptul că noile maşini au fost cumpărate pentru realizarea strategiei iniţiate în 2016 de Inspectoratul General al Poliţiei, cu susţinerea Uniunii Europene, iar banii au fost alocaţi de Guvern şi urmând a fi rambursați de Uniunea Europeană, scrie unghiul.com

Printr-un comunicat, șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a încercat cumva să explice importanța acestei investiții. Din declarațiile sale reiese că mașinile pentru transportarea deținuților erau de model vechi, ruginite, fără girofare și centuri de siguranță, iar pe timp de iarnă și vară apăreau anumite probleme la sistemul de climatizare. În opinia sa, noile vehicule sunt conform standardelor, mai ales că sunt dotate și cu aparate de aer condiţionat şi au o capacitate de până la 14 persoane, cu două celule separate.

Despre necesitatea unei astfel de mașini în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni am discutat cu șeful acestuia, Igor Vrănescu. „Deși vechea mașină, care asigura transportul deținuților, funcționa, oricum ea era uzată și destinată pentru 6 deținuți, în unele cazuri, am avea nevoie de o capacitate mult mai mare. Totuși, acum chiar era momentul oportun de a primi un astfel de autovehicul, întrucât inspectoratul, odată cu inaugurarea Palatului Justiției, va asigura prezența la judecată și a persoanelor care sunt arestate de către Judecătoria Nisporeni”, a declarat acesta.

Cât de necesare au fost aceste achiziții la nivel de țară, părerile rămân a fi împărțite, întrucât în ultimul timp s-a observat un interes sporit anume în direcția confortului pentru deținuți, fie că vorbim de mașina cu care vor fi transportați către judecătorie, fie de celulele în care vor fi ținuți aceștia. Dăcă pe vremuri, pedepsirea acestora se făcea anume prin intermediul condițiilor mizerabile în care erau ținuți, acum se pare că se tinde spre crearea condițiilor de lux.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.