Selectați pagina

“Grija” Băncii Mondiale: Va oferi Republicii Moldova 24,8 milioane euro pentru procurarea vaccinurilor

“Grija” Băncii Mondiale: Va oferi Republicii Moldova 24,8 milioane euro pentru procurarea vaccinurilor

Banca Mondială va aproba finanțarea adițională pentru procurarea de vaccinuri anti-Covid, care a fost negociată cu Republica Moldova în luna martie curent, în valoare de 24,8 milioane de euro, relatează jurnal.md

afaceri cu vaccinuri

“Grija” Băncii Mondială: Va oferi Republicii Moldova 24,8 milioane euro pentru procurarea vaccinurilor

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde, în cadrul Ședintelor de Primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale la care a participat și delegația Republicii Moldova.

În cadrul ședinței, care a avut loc în format online, Delegația Republicii Moldova și-a exprimat angajamentul privind continuarea implementării eficiente a proiectelor în derulare din portofoliul Băncii.

Rerezentanții Băncii Mondială au anunțat că sunt în așteptarea negocierii finanțărilor pentru proiectele agreate care urmează să primească resurse concesionale din partea Asociației Internaționale pentru Dezvoltare în cadrul anului fiscal 2021 al Băncii Mondiale.

Prioritățile în colaborarea cu Banca Mondială în perioada ce urmează sunt, potrivit Ministerului Finanțelor: elaborarea noului cadru de parteneriat pentru următorii 4 ani, dar și agrearea unui set de măsuri de politici care va sta la baza deblocării finanțării deficitului bugetar al RM.

În finalul discuției, Vicepreședintele Băncii Mondiale a informat Delegația Republicii Moldova despre faptul că mandatul managerului de țară pentru Republica Moldova, Anna Akhalkatsi se încheie în vara anului curent, astfel fiind prezentat noul manager de țară – Inguna Dobraja.

Amintim că în aprilie 2020, Banca Mondială a aprobat un împrumut pentru RM în valoare de 52,9 milioane de euro prin intermediul Asociației Internaționale pentru Dezvoltare pentru a implementa măsuri de urgență pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.